Křehký koláč s tvarohem a mandarinkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Změklé máslo, 70 g moučkového cukru a jeden vanilkový cukr smícháme s vejcem. Přidáme mouku, citrónovou kůru a hřebíček. Rukama vypracujeme hladké, tužší těsto. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji do potravinové folie a necháme v lednici hodinu odležet.
150 g moučkového cukru, dva vanilkové cukry, 3 žloutky, 500 g tvarohu a 2 lžíce pudinku smícháme dohromady v hladkou dobře roztíratelnou hmotu.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Tři čtvrtiny těsta vyválíme na asi půl centimetrový plát a vyložíme jím vymazanou a hrubou moukou vysypanou kulatou formu. Těsto potřeme tvarohovou náplní a pečeme v troubě asi 15 minut.
Na tvaroh položíme centimetrové proužky ze zbylého těsta tak, aby utvořily mřížku, a do vzniklých okének naskládáme mandarinky. Dopečeme dalších 15 minut.
Tip k receptu
Místo mandarinek můžete použít například maliny a místo 100 g mouky můžete použít mleté mandle nebo ořechy.
Sonia00505. 10. 2010