Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 180

Párek v bramborovém těstě

Párek v bramborovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uvařených brambor, 40 g krupice, špetka soli, 1 vejce, 140 g hrubé mouky, 4 frankfurtské párky, 200 g tuku na smažení

Brambory nastrouháme a smícháme s krupicí. Po vychladnutí přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Vypracujeme těsto, vyválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na obdélníky. Do každého obdélníku zabalíme nožičku párku a opečeme v rozpáleném tuku.

Tvarohové bramboráčky

Tvarohové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 250 g tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška majoránky, 1/2 šálku slunečnicového oleje

Z jemně nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme tvaroh, vejce, solamyl, cibuli, česnek, sůl, majoránku a zamícháme. Těsto vkládáme lžící do rozpáleného oleje a tvoříme placičky. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Ďábelské závitky

Ďábelské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 treska, 1 lžička polotučné hořčice, 3 lžíce sardelové pasty, špetka pepře, 1 lžíce chilli koření, špetka soli, 1/2 šálku hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje

Tresku očistíme, rozpůlíme, vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice, pepře, chilli koření, sardelové pasty a soli. Stočíme je do závitků a sepneme párátkem. Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozpáleném olej...

Rybí filé s rajčetem

Rybí filé s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rybího filé, 1 cibule, 1 rajče, 2 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 200 ml slunečnicového oleje

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, podusíme na mírně rozehřátém oleji, přidáme na kousky nakrájené rajče, osolíme, opepříme a necháme ještě chvíli dusit. V pánvičce na oleji opečeme po obou stranách osolené kousky rybího filé. Potom je přidáme k ...

Obalované brambory

Obalované brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g drůbežích jater, 2 lžíce sádla, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, troška majoránky

Na sádle upečená drůbeží játra umeleme, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a promícháme. Brambory uvaříme a ještě horké nakrájíme na silnější nudle. Nasypeme na připravenou směs a důkladně protřeseme, aby se stejnoměrně obalily. Podáváme se z...

 Drůbky v rýži

Drůbky v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g drůbežích drůbků, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g cibule, 400 g rýže, 200 g žampionů, lžíce petrželky, špetka soli, špetka pepře

Očištěné drůbky nasekáme na menší kousky, které osolíme a dusíme na osmažené nakrájené cibulce s kořením. Když jsou drůbky poloměkké, přidáme vypranou rýži, nakrájené žampiony, podlijeme a vše necháme ještě dusit. Rýže musí být vláčná, ne rozvaře...

Švýcarská sýrová polévka

Švýcarská sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Ementálu, 1000 ml masového vývaru, 200 ml bílého vína, 2 lžíce pokrájené pažitky, 4 plátky uzené slaniny, 1 cibule, sůl podle potřeby, 250 g toastového chleba (sendvičového)

Starší sendvič a syr pokrájame na malé kocky. Vložíme do polievkovej misy, zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu postáť. Potom prilejeme víno, pridáme jemne pokrájanú pažitku alebo zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti posolíme. Slaninu opečie...

Zelená záře

Zelená záře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 2 cl bílého rumu, 2 cl Limetové šťávy, 1 lžička hnědého cukru, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao, rum, limetovou šťávu a nasypeme cukr. Promícháme a dolijeme sodovkou.

Varšavské držťky - Flaszki

Varšavské držťky - Flaszki

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g hovězích dršťek, 200 g kořenové zeleniny, 50 g hladké mouky, 3 l vývaru z kostí, 80 g másla, 30 g strouhanky, 1 lžička zázvoru, troška muškátového ořechu, troška mletého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Držky dobre oškriabeme alebo dôkladne očistíme nožom a v teplej vode niekoľkokrát poriadne umyjeme. Chvíľu ich vo vode povaríme, ocedíme, prepláchneme, vytlačíme z nich vodu, zalejeme vriacim vývarom z kostí a na miernom ohni varíme asi 4 hodiny. ...

Šunkové nočky do polévky

Šunkové nočky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g šunky, 1 vejce, 100 g taveného sýra, 1 hrneček strouhanky /dle potřeby/, trochu čerstvé pažitky nebo řeřichy, trochu čerstvé petrželky, špetïčka soli, špetka pepře

Do pomleté šunky přimícháme všechny přísady a vypracujeme těstíčko, které rozdělíme na poloviny a vyválíme do tvaru nudle o průměru asi 1,5 cm. Nožem krájíme menší kousky, které vložíme do polévky a uvaříme.

Těstoviny s liškovou směsí

Těstoviny s liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin - širokých nudlí, 2 libové vepřové kotlety, 3-4 hrsti lišek, 2 jarní cibulky, 1 velké rajče, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce sojové omáčky, olej

Nudle si uvaříme v lehce osolené vodě podle návodu. Maso nakrájíme na malé nudličky, větší lišky překrájíme, cibulku a česnek nasekáme nadrobno, rajče nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátý olej vhodíme maso a chvíli restujeme, aby se zatáhlo....

Katama - kynuté placky

Katama - kynuté placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička sušeného droždí , 1 lžička soli, 1/2 lžičky cukru krupice, 2 jarní cibulky, rostlinný olej

Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na 3 hodiny do tepla. Cibulky si nasekáme nadrobno. Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé třetiny vyválíme tenkou placku, posypeme ji...

Grófčin jablečný koláč

Grófčin jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

470 g hladké mouky, 150 g másla, 5 žloutků, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g cukru moučka, 2-3 lžíce mléka, 1 lžička citronové kůry, 7 středně velkých jablek, 5 bílků, 1 sáček vanilkového cukru, trochu cukru krystal, 100 g sekaných mandlí nebo oříšků, trošku mleté skořice, 1 sklenka džemu z lesních plodů

Z prosáté mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru, másla, žloutků, mléka a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím jablíčka oloupeme a nakrájíme na tenší plátky. Bílk...

Polský bigos

Polský bigos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 500 g hlávkového zelí, 500 g vepřového masa z kosti, 250 g uzeného bůčku, 200 g měkkého salámu, 100 g sádla, 2 cibule, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 bobkové listy, 1 lžička majoránky, sůl podle potreby

Osobitne varíme pokrájanú kyslú kapustu a osobitne hlávkovú kapustu v neprikrytej nádobe, až kým nezmäknú. Potom ich zmiešame. Bravčové mäso umyjeme, posolíme a udusíme na masti a cibuľke. Vložíme do kapusty, pridáme korenie a všetko ešte asi ...

Vejmrda

Vejmrda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce strouhaného křenu, 1/2 šálku vepřového vývaru, 1 kostka cukru, 1 lžíce octa, 1 strouhaná karotka, 1 strouhané jablko

Všechny ingredience se dobře smíchají a je dobré ji nechat vychladit před podáváním.

Pečené brambory s mrkví

Pečené brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 3 velké mrkve, palička česneku, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 5 bobkových listů, asi 3 snítky rozmarýnu

Menší brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíky a poté na hranolky. Oloupané stroužky česneku podélně rozkrojíme na třetiny. Mrkev i česnek zamícháme do brambor. Připravené brambory dáme do zapékací misky, v...

Kotleta na houbách

Kotleta na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kostí, sůl, pepř, 1 cibule, 2-3 hrsti hub, hladká mouka

Naklepané, osolené a opepřené kotlety obalíme v hladké mouce a orestujeme na zpěněné cibuli. Přidáme na kousky pokrájené houby, 1/3 masoxové kostky, mírně podlejeme vřelou vodou a dusíme do změknutí /kvůli houbám minimálně 15 minut/ buď pod poklič...

Máslový telecí řízek

Máslový telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího mletého masa, 50 g másla, 2 vejce, 2 housky, 50 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove nati, troška citronové kůry, sůl podle potřeby

Mäso zomelieme s namočenými žemľami, pridáme surové vajcia, petržlenovú vňať pokrájanú na drobno, nastrúhanú citrónovú kôru a soľ a dobre premiešame. Z pripravenej masy tvoríme podlhovasté ploché rezne, ktoré opečieme na masle, najlepšie na pan...

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčího hřbetu, 80 g másla, 150 ml červeného vína, 200 g brusinkového kompotu, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetka tymiánu , 4 čerstvé hrušky, sůl podle potřeby

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberi...

Fofr koláč

Fofr koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 6 lžic moučkového cukru, 400 ml mléka, špetka soli, 1 vejce, 1 balení želatiny v prášku, 1 balení ovocného kompotu

Ovoce scedíme, necháme okapat a šťávu uchováme na želatinu. Ostatní suroviny smícháme jako na palačinky, jen je těsto hustší, asi jako krupicová kaše. Pekáč vymažeme olejem a těsto do něho vlijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 5...

Kůzlečí kýta na paprice

Kůzlečí kýta na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kůzleči kýty, 50 g máslo, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby, troška drceného kmínu

Na masle opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a očistené a na menšie kúsky pokrájané kozľacie mäso. Posolíme, posypeme rascou dobre prikryjeme a dusíme až kým mäso nezmäkne. K udusenému prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múk...

Kuřecí měšec

Kuřecí měšec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 natvrdo vařená vejce, 2 špetky soli, troška pepře, 4 lžíce másla

Kuřecí stehna zbavíme kůže a vykostíme, z masa upravíme plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed položíme půlku vajíčka, maso kolem uzavřeme do tvaru ranečku a zavážeme nití. Na povrchu mírně osolíme. Poklademe máslem a pečeme v...

Telecí řízky v kari omáčce

Telecí řízky v kari omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecích řízků, 80 ml olivového oleje, 200 ml sladké smetany, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 50 g posekaných opražených mandlí, 2 lžičky kari koření, sůl podle potřeby

Řízky naklepeme, okraje nařízneme, posolíme, poprášime kari a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme na ně máslo, mouku a trochu kari a osmažíme. Přilejeme 4 lžíce vody a smetanu a krátce povaříme. Omáčku osolíme ...

Rýže s mletým masem

Rýže s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Rýže , 100 g hrášku, 250 g vepřového mletého masa, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžičky kari koření, troška kmínu, 2 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli

Na oleji osmahneme kmín, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibuli, kari koření, zázvor a mleté maso. Opečeme do zlatohněda, přidáme jogurt, vypranou rýži, sterilovaný hrášek a promícháme. Směs zalijeme hovězím vývarem, osolíme a přikryjeme poklič...

Kuřecí minutkový guláš

Kuřecí minutkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 zelené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 dcl masového vývaru, 5 lžíc kečupu, špetka soli, 1/2 svazku feferonek

Na části oleje podusíme na plátky nakrájený česnek, hrubě nakrájenou cibuli a papriky. Kuřecí maso nakrájíme na tenké hranolky, opečeme na zbylém oleji, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme, až se tuk odděluje od ...

stránka: