Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 183

Horalské nudle

Horalské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 1,5 l mléka, 4 vejce, 1 lžíce tuku, 2 špetky soli, troška pepře

Na drobně nakrájené slanině osmahneme na plátky nakrájené houby, promícháme s uvařenými a okapanými těstovinami, ochutíme kořením, urovnáme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem rozšlehaným s osolenými vejci. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do...

Jelítková polévka

Jelítková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jelítka, 4 plátky anglické slaniny, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, troška pepře, 2 špetky soli, 1 lžíce majoránky, 3 lžíce krup

V hrnci dorůžova vyškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, zpěníme na ní nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Do hrnce vymačkáme obsah jelítek, krátce osmažíme a zalijeme vroucí vodou. Přidáme kostku masoxu, utřený česnek, pepř, sůl...

Řízek z nivy

Řízek z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Nivy, 100 g šunky, 2 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, slunečnicový olej, 1 lžíce petrželky

Nivu a salám rozemeleme, přidáme petrželku, promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme placičky, které obalujeme v klasickém trojobalu. Poté usmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji.

Pajšlová polévka

Pajšlová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg plící, 3 l vody, 2 mrkve, 1 celer, 1 cibule, 1 lžička pepře, 1 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžička soli, 100 ml acidofilního mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce

Dobře omyté plíce dáme vařit do studené osolené vody spolu s očištěnoou celou zeleninou a kořením. Zvolna vaříme. Když je vše měkké, necháme vychladnout. Vývar scedíme a zavaříme do něho acidofilní mléko rozšlehané s moukou a alespoň 10 minut vaří...

Těstovinové lívanečky s klobásou

Těstovinové lívanečky s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vlasových nudlí, 6 vajec, 2 dcl mléka, 50 g polohrubé mouky, 1 klobáska, 50 g strouhaného sýra, troška pepře, 0,5 lžičky soli, slunečnicový olej

Vlasové nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat. Vejce rozšleháme s moukou a mlékem, solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu a nudle a promícháme. Na rozpáleném oleji pak smažíme po obou stranách lívanečky. Posypeme...

Pivní polévka Gramatika

Pivní polévka Gramatika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g suchého chleba, špetka soli, 1 l světlého piva, špetka kmínu, 2 žloutky, 0,25 l smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce petržele

Tvrdý chléb rozdrcený na menší kousky zalijeme pivem, přidáme kmín a máslo a vaříme tak dlouho, až se chleba rozvaří. Prolisujeme cedníkem, ochutíme petrželkou a nakonec vmícháme žloutky, rozmíchané ve smetaně. Pak už nevaříme.

Polské zrazy

Polské zrazy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 250 g vepřového masa, 2 housky, 2 vejce, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl podle potřeby

K pomletému hovädziemu a bravčovému mäsu pridáme vo vode namočenú a vyžmýkanú žemľu, mleté čierne korenie, vajcia, soľ a polovicu postrúhanej cibule, všetko dobre premiešame a na navlhčenej doske rozdelíme na rovnaké diely. Do každého zabalíme pok...

Kakaové lívanečky z banánů

Kakaové lívanečky z banánů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 2 vejce, 100 ml mléka, 2 lžíce bílého rumu (nemáme-li bílý, postačí normální), 150 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce kokosového mléka, olej, 2 lžíce kakaa, šlehačka, džem, 1 lžíce cukru moučka

V míse spolu promixujeme mléko, banány, vejce a rum. Do umixované směsi vmícháme mouku s kypřícím práškem, cukr, kakao a nakonec 3 lžíce kokosového mléka. V lívanečníku nebo na pánvi na rozehřátém oleji upečeme malé lívanečky. Na talíři je zdobí...

Černomořský salát

Černomořský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařeného celeru, 200 g papriky (kapie), 100 g žampionů udušených na oleji, 1 cibule, 100 g tvrdého sýru, citronová šťáva, 1 lžíce plnotučné hořčice, 20 g kapary, 100 g oliv, 150 ml zakysané smetany, troška mletého pepře, 4 listy hlávkového salátu, bylinkový ocet podle chuti, sůl podle potřeby

Uvarený zeler pokrájaný na tenke obdĺžniky, udusené šampiňóny, kápiu, cibuľu pokrájanú na tenke plátky, nakrájaný syr, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, horčicu, kapary, olivy, kyslu smotanu spojíme a necháme dlhšie odstať. Možno ozdobiť hláv...

Středomořská kuřecí kapsa

Středomořská kuřecí kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, růžičky brokolice, pár plátků tvrdého sýra , špetka soli, špetka pepře, 2 vejce

Maso opláchneme, osušíme, rozřežeme a vyklepeme na tenký plátek. Osolíme, opepříme a obložíme sýrem a brokolicí. Plátek zavineme, obalíme v mouce, ve vejcích a ve strouhance. Maso vypražíme a na ubrousku necháme okapat. Podáváme s mrkvovým salátem...

Kill bill

Kill bill

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl galliana, 2 cl absinthu yellow, sklenka banánového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, galiano a dolijeme džusem.

Red lain

Red lain

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl absinth red, 2 cl Grenadiny, 1 dcl jahodového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, grenadinu a dolijeme jahodovým dšusem.

Ohnivý polibek

Ohnivý polibek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl absinthu red, 2 cl Ginu, 2 cl Grenadiny, 2 cl Curacaa blue, sklenka ledu, 2 cl vodky

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, gin, vodku, grenadinu a curacao. Můžeme ozdobit feferonkou.

Tequila on sweet

Tequila on sweet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, sklenka ledu, 3 cl Grenadiny

Do sklenky s ledem nalijeme Tequilu a grenadinu. Promícháme a zdobíme třešničkou.

Portugalské telecí filé

Portugalské telecí filé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kýty, 250 g rajčat, 100 g zeleného hrášku, 200 g květáku, 100 g žampionů, 250 g uvařené dlouhozrnné rýže, 400 g smažených bramborových hranolků, 100 g sádla, 100 g másla, 50 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Teľacie stehno nakrájame na tenké rezne, naklepeme, posolíme a z jednej strany pomúčime. Opečieme z oboch strán na masti. Do tuku z opekania pridáme trochu masla a šťavou zalejeme mäso. Očistíme rajčiaky, pokrájame ich na kolieska a trochu podusím...

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 4 plátky uzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 jemně rozšlehané vejce, 100 g strouhaného parmazánu, 100 g strouhaného tvrdého sýra, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vo väčšom množstve slanej vody uvaríme špagety, čo nám potrvá asi 7-10 minút. Medzitým na panvicu nalejeme olej, vložíme slaninu a pražíme, až kým sa nestane chrumkavou. Potom pridáme víno a varíme skoro do jeho odparenia na stredne silnom ohni. S...

Korytnická jablíčka

Korytnická jablíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 2 vejce, 80 g cukru moučka, 80 g hrubé mouky, 60 g meruňkové marmelády, troška skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Celé jablka olúpeme, zbavíme jadrovnika (vypichneme ho) a otvory naplníme marmeladou. Posypeme škoricou a cukrom, poukladáme do malej vymastenej zapekacej misky. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ušľahaný sneh z bielkov a múku, zľahka premiešame a...

Bratislavské tyčinky

Bratislavské tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg lískových oříšků, 5 dkg mandlí, 4 dkg čokolády na vaření, 3 dkg másla, 14 dkg cukru moučka, 1 lžička skořice, 1 lžička vanilkového cukru, 1 vejce, citronová nebo kakaová poleva

Nelúpané mleté mandle, mleté oriešky, postrúhanú čokoládu, postrúhané maslo, cukor, vanilkový cukor, mletú škoricu a celé vajce spolu zamiesime. Z pripraveného cesta zľahka rozvaľkáme obdĺžnik asi 10 cm široký a 1 cm hrubý. Polejeme citrónovou pol...

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Rajčatovo - brokolicový nákyp

Rajčatovo - brokolicový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brokolice uvařené ve slané vodě, 200 g rajčat, 0,5 lžičky mletého pepře, 2 lžíce paprikové pasty, 50 g mletých lískových ořechů, 10 g margarinu na vaření, 1 svazek bazalky, strouhaný sýr

Brokolicu umyjeme, uvaríme v osolenej vode a preložíme do zapekacej formy. Paradajky pokrájame na plátky a ukladáme na brokolicu. Ochutíme korením, pastou a posypeme lieskovcami. Navrch poukladáme kúsky margarínu, podľa chuti posypeme syrom a zape...

Nivový dresink

Nivový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce mléka, Vegeta, 1 stroužek česneku, kousek Nivy

Česnek prolisujeme, nivu najemno nastrouháme, jogurt, smetanu a mléko smícháme, přidáme česnek, nivu a okořeníme vegetou.

Dresink tisíce ostrovů

Dresink tisíce ostrovů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka majonézy, 1/2 sklenky kečupu, 1 nakrájená cibule, 1 lžička Tabasca, 5 kyselých nastrouhaných okurek, sůl, pepř bílý

Všechny suroviny dobře smícháme a můžeme podávat k masům.

Norský salát

Norský salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, 500 g zelených fazolek, 4 menši kyselé sledě, 6 lžic majonézy, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíce vinného octa, troška mletého pepře, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce petrželky, sůl podle potřeby

Očistený karfiol, rozdelený na menšie ružičky, uvaríme v slanej vode. Fazuľku pokrájame a tiež uvaríme. Scedíme, spojíme s karfiolom a pokrájaným sleďom, zalejeme majonézou rozmiešanou s jogurtom, vinným octom, cukrom a korením. Necháme odstáť. Po...

Švédský ryzcový salát

Švédský ryzcový salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryzců, 2 červené cibule, 60 ml olivového oleje, 60 ml rajčatového protlaku, 150 ml bílého vína, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 1 lžíce petrželky, sůl podle potřeby

Očistíme a umyjeme čerstvé rýdziky, pokrájame ich po dĺžke na štvrtky až osminky a dusíme na cibuľke zapenenej na oleji, až kým sa z nich nevyparí voda. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, biele víno, rajčiakový pretlak a dodusíme. Podávame...

Žemlové řezy s tvarohem

Žemlové řezy s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g housky, 100 ml mléka, 40 g másla, 60 g cukru moučka, 3 žloutky, 250 g tvarohu, sníh ze 3 bílků, 10 g másla na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypáni formy

Staršie žemle pokrájame na lístky hrubé 5 mm. Namočíme z jednej strany do mlieka a položíme na sito namočenou stranou nahor. Maslo, cukor a žĺtky vymiešame a primiešame k nim pretretý tvaroh a tuhý sneh. Do formy vymastenej maslom a vysypanej strú...

stránka: