Grófčin jablečný koláč
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
4680
kalorií
14.0g
cukrů
186.0g
tuků
132.0g
bílkovin
Příprava
Z prosáté mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru, másla, žloutků, mléka a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice ztuhnout.
Mezitím jablíčka oloupeme a nakrájíme na tenší plátky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Plech vymažeme a vysypeme moukou.
Třetinu těsta odložíme zpět do lednice a zbytek vyválíme a přeneseme na plech. Na těsto rozetřeme džem, pak poklademe plátky jablek, posypeme je vanilkovým cukrem, krystalovým cukrem, skořicí a mandlemi.
Na to rozetřeme sníh a na něj nastrouháme odložené těsto.
Dáme péct do předehřáté trouby na 160-170 stupňů a pečeme asi 30 minut.
Když vršek rychle hnědne, koláč přikryjeme alobalem.
uschi313. 09. 2010
Ingredience
- 5 žloutků
- 470 g hladké mouky
- 150 g másla
- 200 g cukru moučka
- 100 g sekaných mandlí nebo oříšků
- 5 bílků
- 2-3 lžíce mléka
- trošku mleté skořice
- 1 lžička citronové kůry
- 7 středně velkých jablek
- trochu cukru krystal
- 1 sklenka džemu z lesních plodů
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 sáček vanilkového cukru
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.