Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Grófčin jablečný koláč

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 10min
Nutriční hodnoty
4680 kalorií 14.0g cukrů 186.0g tuků 132.0g bílkovin

Příprava

Z prosáté mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru, másla, žloutků, mléka a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice ztuhnout.

Mezitím jablíčka oloupeme a nakrájíme na tenší plátky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Plech vymažeme a vysypeme moukou.

Třetinu těsta odložíme zpět do lednice a zbytek vyválíme a přeneseme na plech. Na těsto rozetřeme džem, pak poklademe plátky jablek, posypeme je vanilkovým cukrem, krystalovým cukrem, skořicí a mandlemi.
Na to rozetřeme sníh a na něj nastrouháme odložené těsto.
Dáme péct do předehřáté trouby na 160-170 stupňů a pečeme asi 30 minut.

Když vršek rychle hnědne, koláč přikryjeme alobalem.


Přidat na Pinterest
uschi3

13. 09. 2010, Recept navštíven: 2836x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře