Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Grófčin jablečný koláč

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 10min , porce

4680 kalorií, 14.0g cukrů, 186.0g tuků, 132.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z prosáté mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru, másla, žloutků, mléka a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice ztuhnout.

Mezitím jablíčka oloupeme a nakrájíme na tenší plátky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Plech vymažeme a vysypeme moukou.

Třetinu těsta odložíme zpět do lednice a zbytek vyválíme a přeneseme na plech. Na těsto rozetřeme džem, pak poklademe plátky jablek, posypeme je vanilkovým cukrem, krystalovým cukrem, skořicí a mandlemi.
Na to rozetřeme sníh a na něj nastrouháme odložené těsto.
Dáme péct do předehřáté trouby na 160-170 stupňů a pečeme asi 30 minut.

Když vršek rychle hnědne, koláč přikryjeme alobalem.

uschi3

13. 09. 2010, Recept navštíven: 2684x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Grófčin jablečný koláč

Grófčin jablečný koláč

Z prosáté mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru, másla, žloutků, mléka a citronové kůry vypracujeme vlá...

Zobrazit všechny podobné recepty k Grófčin jablečný koláč Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře