Polský bigos
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
3440
kalorií
0.0g
cukrů
120.0g
tuků
110.0g
bílkovin
Příprava
Zvlášť vaříme pokrájené kyselé zelí a zvlášť hlávkové zelí v nepřikryté nádobě, dokud nezměknou. Potom je smícháme. Vepřové maso omyjeme, posolíme a udusíme na sádle a cibulce.
Vložíme do kapusty, přidáme koření a všechno ještě asi 30 minut přikryté vaříme. Můžeme zalít sklenicí vína. Bůček nakrájíme na kostky, vyškvaříme a spolu se světlými škvarky dáme do zelí. Přidáme na kostky nakrájený salám a promícháme. Můžeme zahustit jíškou, podle chuti osolit, okořenit a dovařit na okraji sporáku.
Tip k receptu
Toto tradiční polské jídlo podáváme s brambory nebo chlebem.
Jozef13. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.