Polský bigos

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3440 kalorií
0.0g cukrů
120.0g tuků
110.0g bílkovin


Příprava

Osobitne varíme pokrájanú kyslú kapustu a osobitne hlávkovú kapustu v neprikrytej nádobe, až kým nezmäknú.
Potom ich zmiešame. Bravčové mäso umyjeme, posolíme a udusíme na masti a cibuľke.
Vložíme do kapusty, pridáme korenie a všetko ešte asi 30 minút prikryté varime.
Môžeme zaliať pohárom vína.
Bôčik nakrájame na kocky, vyškvaríme a spolu s bledými škvarkami dáme do kapusty. Pridáme na kocky nakrájanú salámu a premiešame.
Môžeme zahustiť zápražkou, podľa chuti posoliť, okoreniť a dovariť na okraji sporáku.

Tip k receptu

Toto tradične poľské jedlo podávame so zemiakmi alebo chlebom.

přidejte na:
Chybí obrázek

13. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
bigos je super dobrý

30. 08. 2016, 13:57

Chybí obrázek
chutne jedlo

23. 10. 2016, 19:53

Chybí obrázek
chuťovo vynikajuci bigos,s chlebíkom dobrota

05. 11. 2016, 17:56

Chybí obrázek
recept na bigos velmi dobrý

05. 08. 2017, 19:30

Chybí obrázek
dobrý recept na bigos

05. 03. 2019, 19:22

Přidat komentář
Chybí obrázek
Jedl jsem bigos v polské rodině,s uvedeným receptem byl podobný,ale velmi dobrý.Tenhle psaný nic moc.

Vladimír 07. 02. 2019, 19:23

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.