Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Varšavské držťky - Flaszki

Varšavské držťky - Flaszki

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
4h 0min 4h 30min
Nutriční hodnoty
1848 kalorií 1.0g cukrů 54.0g tuků 199.0g bílkovin

Příprava

Držky dobre oškriabeme alebo dôkladne očistíme nožom a v teplej vode niekoľkokrát poriadne umyjeme. Chvíľu ich vo vode povaríme, ocedíme, prepláchneme, vytlačíme z nich vodu, zalejeme vriacim vývarom z kostí a na miernom ohni varíme asi 4 hodiny. Veľmi dobre sa dá využiť varenie v tlakovom hrnci. Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájame na rezance a uvaríme v troche vody, do ktorej sme pridali kúsok masla. Keď su držky mäkké, precedíme ich a nakrájame na rezance dlhé asi 4 cm. Z masla a múky urobíme svetlu zápražku, rozotrieme do nej špik (morek) z kosti, zriedime vývarom z držiek a za stáleho miešania povaríme. Do tejto zriedenej omáčky vložíme uvarenú zeleninu, pokrájané držky, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, zázvor, majorán, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti ešte prisolíme. Všetko necháme prejsť varom. Podávame s knedľou, haluškami alebo chlebom.

Bulb Tip k receptu

Takto pripravené držky som ochutnal u mojich známych v Novom Targu a boli výborne.


Jozef

14. 09. 2010, Recept navštíven: 2668x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom chutne

30. 08. 2016, 13:56

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom chutne

23. 10. 2016, 19:56

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
príprava da zabrat ale nakoniec je to celkom chutne jedlo

05. 11. 2016, 18:10

Přidat komentář

Facebook komentáře