Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 179

Zapékané palačinky se žampióny

Zapékané palačinky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých žampionů, 80 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 150 g strouhaného Ementálu, 1 lžíce zelené petrželove natě, sůl podle potřeby, 8 palačinek z posoleného těsta

Palacinky dáme do teplej rúry. Očistené šampiňóny umyjeme, posekáme a dusíme na masle do mäkka asi 10-15 minút. Posypeme múkou, časťou syra, pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a solou a zalejeme smotanou. Touto plnkou natrieme každú palacinku,...

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Houbový závin

Houbový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lesních hub, 1 balení listového těsta, 1 větší cibule, sůl podle potřeby, kmín dle potřeby, pepř dle potřeby, 1 vejce, sádlo dle potřeby

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme tuk (sádlo, máslo, olej - jak je kdo zvyklý) a necháme cibuli zesklovatět. Na cibulku vsypeme houby, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme, pak dusíme do měkka, ...

Kedlubny plněné masem a houbami

Kedlubny plněné masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového mletého dušeného masa, 8 středně velkých kedluben, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, 100 g čerstvých hřibů, troška mletého pepře, 1 citrón, 3 lžíce strouhanky, 80 g uzeného strouhaného sýra, sůl podle potřeby

Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením. Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka. Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, ce...

Cuketa v hermelínovém těstíčku

Cuketa v hermelínovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 cukety, 1 plísňový sýr Hermelín, 2 slepičí vejce, 100 ml bílého vína, hrst strouhanky, špetka soli, špetka chilli koření, 3 lžíce polohrubé mouky, rostlinný olej na smažení

Vejce rozklepneme do misky, přilijeme víno a rozšleháme. Osolíme, přidáme špetku chilli koření. Sýr nastrouháme najemno a přidáme společně s hrstí strouhanky do směsi v misce. Promícháme a pomalu přisypáváme mouku tak, aby nebylo těstíčko moc hu...

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g husích škvarků, 200 g hub naložených v octě, 1 cibule, 1 paprika, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Oškvarky, oplachnuté huby, cibuľu a očistenú zelenú papriku zomelieme, pridáme mleté čierne korenie a dobre vymiešame.

Protivínský zubáč na suchohřibech

Protivínský zubáč na suchohřibech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g sladkovodní ryby zubač(Candat), 400 g Suchohřibů, 4 vejce, 8 tvrdších rajčat, 50 g másla, sůl podle potřeby, 150 ml majonézy, 1 lžíce zelené petrželové nati

Vypitvanú a osolenú rybu udusíme na masle. Z hub, vajec, masla a zo soli pripravíme praženicu. Z rajčiakov skrojíme vrchnú časť, vydlabeme ich, naplníme praženicou, prikryjeme skrojenými vŕškami a poukladáme na misu okolo ryby. Zvyškom pra...

Houbová majonéza se šunkou

Houbová majonéza se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub naložených v octě, 150 g šunky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 1 menší uvařený brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 2 lžíce citronové šťávy, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vajcia rozšľaháme s uvareným ošupaným zemiakom, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, olejom a so soľou. Pridáme posekané huby, šunku, uhorku a cibuľu, všetko dobre rozmiešame a necháme aspoň 8 hodín odležať v chlade.

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 2 vejce, provensálské koření, Solamyl, 1 balení taveného sýra, hrneček mléka, 2 lžíce smetany ke šlehání

Nejlépe den předem si naložíme maso. Dáme do misky 2 vajíčka, cca 1 lžíci solamylu a 1 lžičku provensálského koření. Do této směsi vložíme nakrájené na malé kousky kuřecí maso. Vložíme do ledničky. Další den si připravíme sýr, mléko(dodáváme podle...

Bramborový nákyp

Bramborový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vařených brambor, 2 vejce, 2 cibule, 2,5 dcl mléka, 5 lžic másla, špetka soli, 250 ml kysané smetany

Do uvařených a rozmačkaných brambor přidáme ještě za tepla horké mléko, vejce, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla a vše důkladně promícháme. Do máslem vymazané pánve rozetřeme polovinu bramborové kaše, pak dáme vrstvu na másle zpěněné cibule a přikry...

Bramborový tatarský biftek

Bramborový tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2-3 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce kečupu, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 plátky topinek

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, poté je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, worcester, kečup, vejce a olej, osolíme a opepříme a důkladně utřeme. Podáváme na topinkách.

Bramborové nudle

Bramborové nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, špetka soli, hrneček sádla

Vařené studené brambory nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Pak těsto nakrájíme na malé kousky a vytvoříme malé dlouhé nudle. Ty pak smažíme v horkém sádle dozlatova.

Bramborová roláda s houbami

Bramborová roláda s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 300 g hub, 2 vejce, 1/2 hrnečku strouhanky, 1/2 hrnečku sádla, 1 hrst škvarků

Běžným způsobem připravené těsto na vále rozválíme. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěné a rozkrájené houby a podusíme. Po změknutí odstavíme, do prochladlého přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Rozvrstvíme na bramborové těsto, p...

Bramborový závin

Bramborový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 200 g pečeného nebo vařeného masa, 1 cibule, 70 g slaniny, 1 lžíce tuku, 1/2 hrnečky strouhanky, špetka soli

Bramborové těsto připravíme podle návodu a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme náplň- maso pokrájíme a smícháme s cibulkou, kterou jsme nakrájenou usmažili spolu s nakrájenou slaninou na tuku. Spojíme strouhankou. Náplní potřeme těsto, k...

Játra na rožni na zurišský způsob

Játra na rožni na zurišský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 150 g slaniny nakrájené na hrubši plátky, 2 cibule, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 hlavičky žampionů, 2 rajčata, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby

Pečeň (játra) pokrájame na malé tenké plátky. Na podobné plátky pokrájame aj slaninu a očistenú cibuľu. Pečeň posypeme sladkou paprikou, opekame na rozohriatom oleji z oboch strán asi po 3 minuty, vyberieme a odložime. Slaninu opražíme, cibuľu zap...

Hnízdečka s rybím filé

Hnízdečka s rybím filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, 2 silnější bagety, šálek mléka, 1 jarní cibulka, 2 snítky čerstvého oregana, troška pažitky, sůl, pepř, 1 balení tatarské omáčky, 2 hrsti strouhaného sýra, lžíce olivového oleje

Rybí filé a cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, vmícháme nasekané bylinky a promícháme. Bagety nakrájíme na silnější špalíky, každý kousek krátce namočíme do mléka a naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Do každéh...

Řezy z bramborové kaše

Řezy z bramborové kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 140 g hladké mouky, 1 balení strouhaných ořechů, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přilévejte olej a teplé mléko. Přidejte vanilku, 200 g balení strouhaných ořechů, studenou bramborovou kaši. Potom vmícháme mouku s práškem, nakonec sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ...

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 bílý jogurt, 1 šálek mléka, 2 lžíce medu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 šálky hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 3 oloupaná jablka, olej na smažení

V misce prošleháme vejce s jogurtem, mlékem, medem a cukrem, přidáme mouku, smíchanou s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec nahrubo nastrouhaná jablka. Na oleji pečeme lívanečky.

Plněná telecí hruď

Plněná telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí hrudi, 50 g másla, 2 žloutky, snih ze dvou bílků, 2 housky, 50 ml mléka, 2 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre ...

Jablečná kaše

Jablečná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g jablek, 1000 ml mléka, 1 lžíce másla, 200 g rýže, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička skořice, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, špetka soli

Ryžu varíme v mlieku s maslom a soľou asi 30-40 minút. Po uvarení ocukríme a pridáme aj vanilkový cukor. Medzitým podusíme očistené jablka, pokrájané na plátky, v troške vody s citrónovou šťavou a škoricou. Do vymastenej nádoby navrstvíme ryžu s v...

Modrý měsíc

Modrý měsíc

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Curacaa blue, 5 cl ananasového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, curacao a džus. Promícháme a podáváme.

Láva

Láva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka jahodového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a dolijeme džusem.

Bramborové pekáčky

Bramborové pekáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 250 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli

Uvařené horké brambory rozmačkáme a hned přidáme mouku, vejc e a sůl. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku, rozkrájíme a pečeme v malých pekáčkách.Můžeme také upect placku vcelku, poté ji rozřízneme, pomastíme a pocukrujeme.

Oáza

Oáza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky, 1 limetka, sklenka ledu

Do sklenky s ledem dáme nakrájenou limetu na měsíčky. Zalijeme becherovkou a promícháme.

Becherive

Becherive

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Becherovky, 2 cl Cinzana, 4 cl pomerančového džusu, 2 cl Grenadiny, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme Becherovku, Cinzano, Grenadinu a dolijeme džusem.

stránka: