Barevný dort s želé a se šlehačkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky oddělíme od bílků a šleháme s cukrem do husté pěny. Do vyšlehané hmoty za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a přisypáváme mouku s kypřicím práškem a kakaem. Nakonec přiléváme po troškách horkou vodu. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Do připravené formy naplníme těsto a pečeme při 200°C přibližně 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s cukrem, promícháme s tvarohem a ochutíme rumem. Dortový korpus necháme ve formě, naneseme na něj připravený krém a uhladíme. Necháme ztuhnout v lednici.
Uvaříme si želé na dorty podle návodu a hotové je mícháme až do úplného vychladnutí. Pak ho přelijeme na náplň a dáme do lednice vychladit, nejlépe do druhého dne.
Dort ozdobíme šlehačkou. Část želé si můžeme nechat stranou. Nalijeme na mělký talíř a necháme zatuhnout.
Po zatuhnutí vykrojíme vypichovačem malá srdíčka a ozdobíme jimi dort.
01. 10. 2010