Plněná telecí hruď
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
990
kalorií
0.0g
cukrů
42.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre premiešame a naplníme mäso. Potom ho zašijeme, prudko z oboch strán opečieme na masti, podlejeme vodou a pečieme v rúre. Keď je mäso upečene, vyberieme ho , šťavu zaprášime múkou a povaríme. Podávame s opekanými zemiakmi, obložené zeleninou a dusenými šampiňonmi.
Tip k receptu
Do plnky možno pridať šampiňóny, zelenú papriku, hrášok, zomleté mäso, pečeň a podobne.
Jozef16. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.