Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

108 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
15.0g bílkovin


Příprava

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme provařit. Rýže tekutinu vsákne, takže dále přidáváme vývar - opět postupně tak, aby rýže byla vždy jen ponořena. Takto postupujeme do změknutí rýže. Mezitím si necháme zesklovatět druhou půlku cibule, přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme a necháme podusit. Smícháme rýži s houbami přidáme na nudličky nakrájené špenátové listy. Promícháme, necháme 5 minut prohřát a podáváme.

přidejte na:
Ajaja

22. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rizoto ma vynikajucu chuť

Svetlana 13. 01. 2017, 19:33

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom dobre

katka16031 29. 10. 2017, 20:36

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na rizoto hubové sa vydaril

dušanka 27. 04. 2019, 10:38

Přidat komentář