Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
108 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme provařit. Rýže tekutinu vsákne, takže dále přidáváme vývar - opět postupně tak, aby rýže byla vždy jen ponořena. Takto postupujeme do změknutí rýže. Mezitím si necháme zesklovatět druhou půlku cibule, přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme a necháme podusit. Smícháme rýži s houbami přidáme na nudličky nakrájené špenátové listy. Promícháme, necháme 5 minut prohřát a podáváme.


Přidat na Pinterest
Ajaja

22. 09. 2010, Recept navštíven: 3322x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rizoto ma vynikajucu chuť

13. 01. 2017, 19:33

Přidat komentář

Facebook komentáře