Houboto aneb houbové rizoto po italsku
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
108
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme provařit. Rýže tekutinu vsákne, takže dále přidáváme vývar - opět postupně tak, aby rýže byla vždy jen ponořena. Takto postupujeme do změknutí rýže. Mezitím si necháme zesklovatět druhou půlku cibule, přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme a necháme podusit. Smícháme rýži s houbami přidáme na nudličky nakrájené špenátové listy. Promícháme, necháme 5 minut prohřát a podáváme.
Ajaja23. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.