Masový závin
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
2524
kalorií
9.0g
cukrů
158.0g
tuků
125.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a podusíme na másle dosklovita. Mleté maso smícháme s namočenou a vymačkanou houskou, cibulí, česnekem, 1 vejcem, hořčicí a kořením. Ochutíme a utvoříme šišku. Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z mletého masa. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem, stlačíme je a zbytky těsta závin ozdobíme. Těsto propícháme vidličkou tak, aby při pečení mohla unikat pára. Závin dáme do vyhřáté trouby na 15 minut dozlatova a potom necháme při nízké teplotě dojít.
Evík08. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.