Masový závin

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
15min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

2524 kalorií
9.0g cukrů
158.0g tuků
125.0g bílkovin


Příprava

Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a podusíme na másle dosklovita. Mleté maso smícháme s namočenou a vymačkanou houskou, cibulí, česnekem, 1 vejcem, hořčicí a kořením. Ochutíme a utvoříme šišku. Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z mletého masa. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem, stlačíme je a zbytky těsta závin ozdobíme. Těsto propícháme vidličkou tak, aby při pečení mohla unikat pára. Závin dáme do vyhřáté trouby na 15 minut dozlatova a potom necháme při nízké teplotě dojít.

přidejte na:
Evík

07. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
mäsový závin odporúčam urobiť, je vynikajuci, chutný

Svetlana 28. 05. 2017, 20:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutný závin

palino 04. 09. 2017, 21:51

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept výborný

katka16031 18. 09. 2017, 10:38

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
závin je chuťovo vyborný

dušanka 29. 01. 2018, 20:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
závin je veľmi dobrý

majka 23. 05. 2018, 20:09

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Přidávám fotky. Místo housky jsem použila strouhanku a přidala jsem více pikantní hořčice a čubricu. Doporučuji na oslavy :-)

Táňa 07. 10. 2010, 09:22