Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Masový závin

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 35min
Nutriční hodnoty
2524 kalorií 9.0g cukrů 158.0g tuků 125.0g bílkovin

Příprava

Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a podusíme na másle dosklovita. Mleté maso smícháme s namočenou a vymačkanou houskou, cibulí, česnekem, 1 vejcem, hořčicí a kořením. Ochutíme a utvoříme šišku. Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z mletého masa. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem, stlačíme je a zbytky těsta závin ozdobíme. Těsto propícháme vidličkou tak, aby při pečení mohla unikat pára. Závin dáme do vyhřáté trouby na 15 minut dozlatova a potom necháme při nízké teplotě dojít.


Přidat na Pinterest
Evík

07. 09. 2010, Recept navštíven: 3674x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
mäsový závin odporúčam urobiť, je vynikajuci, chutný

28. 05. 2017, 20:09

Přidat komentář
Thumb
Přidávám fotky. Místo housky jsem použila strouhanku a přidala jsem více pikantní hořčice a čubricu. Doporučuji na oslavy :-)

Táňa 07. 10. 2010, 09:22

Facebook komentáře