Ryby v těstíčku z brambor
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
548
kalorií
3.0g
cukrů
4.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Očištěné rybí filety překrájíme na menší kousky, potřeme je citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a 20 minut necháme v chladu odležet. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, trochu je osolíme a 15 min necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Kousky ryby obalujeme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a nastrouhaných syrových bramborách. Na rozehřátém oleji je pozvolna pečeme dozlatova.
Oloupané cibule nakrájím nadrobno, očištěný pórek na špalíčky, ve větší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli, přidáme pórek a orestujeme ho, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a 5 min podusíme. Podáváme jako přílohu k rybě.
09. 09. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.