Výborný houbový guláš bez mouky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
600
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
42.0g
bílkovin
Příprava
Houby dobře očistíme a nakrájíme na kousky.
V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, zasypeme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme houby, rozdrobíme kostku masoxu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme.
Asi po 10 minutách přidáme obě papriky nakrájené na proužky a rajče nakrájené na malé kostičky. Nakonec přidáme brambor, nastrouhaný na ty nejmenší slzičky a vše dodusíme doměkka. Brambor se v guláši rozvaří a krásně ho zahustí, takže není potřeba už zahušťovat moukou. Dochutíme rozemnutou majoránkou a můžeme podávat s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
10. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.