Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2036
kalorií
9.0g
cukrů
68.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Droždí rozmícháme do oslazeného mléka a necháme vykynout. Mouku prosijeme, smícháme s kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 25-30 minut kynout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a přeneseme na vymazaný plech. Kraje těsta potřeme máslem. Na těsto uložíme plátky broskví, nebo jiného ovoce, mně zbylo ještě trochu třešní, tak jsem je tam dala. Ovoce posypeme mandlemi a připravenou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.
uschi308. 09. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
dušanka 31. 10. 2016, 22:56

majka 24. 08. 2017, 20:13

palino 04. 09. 2017, 21:47

katka16031 18. 09. 2017, 10:32
© 2021, Railsformers, s.r.o.