Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2036
kalorií
9.0g
cukrů
68.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Droždí rozmícháme do oslazeného mléka a necháme vykynout. Mouku prosijeme, smícháme s kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 25-30 minut kynout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a přeneseme na vymazaný plech. Kraje těsta potřeme máslem. Na těsto uložíme plátky broskví, nebo jiného ovoce, mně zbylo ještě trochu třešní, tak jsem je tam dala. Ovoce posypeme mandlemi a připravenou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.
uschi308. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.