Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Fantastický broskvovo - borůvkový koláč

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
3456 kalorií 10.0g cukrů 196.0g tuků 59.0g bílkovin

Příprava

Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a smícháme s vanilkovým cukrem, se 70 g moučkového cukru, se 130 g másla a s vejcem. Rychle vypracujeme křehké těsto, které zabalíme do folie a odložíme na půl hodiny do lednice. Mezitím kompoty scedíme a broskve nakrájíme. Z mléka, 2 lžic cukru a pudinkových prášků uvaříme řidší pudink a vychladíme. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme rozváleným těstem, přičem asi do poloviny formy vytvoříme i okraje. Dno těsta posypeme rozmrvenými piškotami, na ně uložíme ovoce, zalijeme pudinkem. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme zbylý moučkový cukr, smetanu a mandle. Na mírném ohni mícháme do rozpuštění. Mandle rozprostřeme na pudink a dáme péct na 20-25 minut. Pečeme při teplotě 180°C. Posypeme moučkovým cukrem, koláč krájíme až vychlazený.

Bulb Tip k receptu

Pudink můžeme uvařit i z broskvové šťávy, chuť bude intenzivnější. Místo piškotů můžeme těsto potřít třeba nutelou, borůvkovým nebo jiným pikantnejším džemem, nebo čokoládou, nebo posypeme oříškama...


Přidat na Pinterest
uschi3

06. 09. 2010, Recept navštíven: 4402x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je neuveriteľne dobrý,šťavnatý

01. 04. 2017, 19:13

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč vyskúšaný, velmi dobrý

23. 04. 2017, 11:26

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborný ovocný koláč

17. 05. 2017, 19:59

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo skvelý recept na fantastický koláč

12. 07. 2017, 13:01

Přidat komentář
Thumb
TAK TOHLE JE OPRAVDU POHADKA doporucuji

lucinka 17. 07. 2012, 10:45

Facebook komentáře