Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečný chlebíček s ostružinami

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 25min
Nutriční hodnoty
3159 kalorií 161.0g cukrů 159.0g tuků 38.0g bílkovin

Příprava

V míse si uděláme drobenku z mouky, másla a třtinového cukru. Asi dvě hrsti drobenky si odložíme stranou do mističky.
Do zbylé drobenky přidáme kypřící prášek, vejce, rum, pomerančovou kůru a jablko nastrouhané i se slupkou nahrubo.
Z ostružin odebereme hrst a zbytek vmícháme do těsta velice opatrně, abychom ovoce nerozmačkali.
Formu na chlebíček (20 x 13 x 9 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do připravené formy rovnoměrně naklademe těsto a vršek těsta posázíme zbylými ostružinami.
Do odložené drobenky vmícháme skořici a vanilkový cukr a drobenku nasypeme na ostružiny.
Chlebíček vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme asi 70 minut. Kdyby se nám zdálo, že moučník rychle hnědne, můžeme ho přikrýt alobalem.
Hotový chlebíček necháme asi 20 minut chladnout ve formě a teprve potom ho opatrně vyklopíme.

Bulb Tip k receptu

Plátky chlebíčku podáváme zdobené ušlehanou smetanou.
Ostružiny můžeme vyměnit za borůvky, maliny nebo i jahody.


Přidat na Pinterest
Angel 666

10. 09. 2010, Recept navštíven: 2342x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný ovocný chlebíček

03. 11. 2016, 19:37

majka
Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobrý recept

15. 01. 2017, 14:15

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chlebíček je vyborný, osviežujúci

12. 02. 2017, 19:56

Přidat komentář

Facebook komentáře