Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pražský koláč

Obtížnost Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 2h 5min
Nutriční hodnoty
4596 kalorií 12.0g cukrů 251.0g tuků 72.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny vlijeme 150 ml mléka, přidáme 1 vejce, majonézu, špetku soli, polohrubou a hladkou mouku, 3 lžíce cukru krupice a droždí a zapneme program těsto.
Hotové vykynuté těsto rozdělíme na třetiny, z každé třetiny vytvarujeme kulatý koláč, dáme ho na plech, vyložený papírem na pečení, potřeme ho vejcem a štědře posypeme drobenkou, kterou uděláme tak, že smícháme 60 g změklého másla, 60 g cukru krupice, 100 g hrubé mouky a 2 lžičky skořice.
Koláče vložíme do trouby, vyhřáté na 180-200°C a pečeme dozlatova asi 20-25 minut.
Mezitím si v kastrolku smícháme 200 ml mléka (3 lžíce si odložíme stranou), cukr moučku, vanilkový cukr a máslo. Směs začneme ohřívat, až se nám vše spojí. Přimícháme Solamyl, rozmíchaný ve 3 lžících mléka, které jsme si oddělili a za stálého míchání přivedeme k varu, až směs zhoustne.
Uvařený krém necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji vmícháme do studeného krému.
Pečené koláče necháme vystydnout, pak je rozřízneme a naplníme připraveným krémem. Před podáváním je necháme chvíli vychladit.


Přidat na Pinterest
Angel 666

15. 08. 2010, Recept navštíven: 4478x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je jemný, chutný a vyzerá vyborne

03. 04. 2017, 20:24

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to výborný, lahodný koláč

09. 05. 2017, 12:27

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super chutný nadýchaný koláč

13. 08. 2017, 18:44

Přidat komentář

Facebook komentáře