Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 191

Chundelka

Chundelka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, hrubá mouka (polovina hmotnosti brambor), 2 vejce, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 250 ml mléka, petrželka

Do hrnce dáme vařit asi litr osolené vody s bujónem. Z nastrouhaných syrových brambor, mouky a jednoho vejce umícháme těstíčko. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a zavařujeme je do vařící vody. Pak vmícháme rozšlehané druhé vejce, špetku pepře, cibu...

Báječná sekaná

Báječná sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 2 větší pórky, 2 cibule, 125 g odtučněného tvarohu, sůl, pepř, mletá sladká paprika , muškátový ořech, majoránka, 1 lžička hořčice, 1 lžíce kečupu, 100 g oravské slaniny

Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapat. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme jednu podlouhlou šišku. Vložíme ji do vymazaného pekáče, podlejeme trošičko...

Zapékané brambory se slaninou

Zapékané brambory se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 300 g anglické slaniny, 1-2 cibule, 215 g smetany, 250 g Eidamu , kousek sádla, sůl, pepř

Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Oloupeme brambory a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, rozkrojíme cibuli na půl a pak na plátky, nakrájíme slaninu (ideální koupit rovnou k...

Těftěly v rajčatové omáčce

Těftěly v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 2 cibule, 1 lžička tymiánu, 100 g másla, 30 g hladké mouky, 80 ml olivového oleje, 250 ml masového vývaru, 100 ml rajčatového protlaku, 20 g cukru , troška citronové šťávy, sůl podle potřeby, troška mletého pepře

Do zomletého mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, mleté korenie, zvlhčíme vodou a dobre premiešame. Mäsovú masu rozdelíme na menšie kúsky (tri na jednu porciu) a formujeme guľky, ktoré obalíme v múke a opečieme na oleji. Zvyšný tuk zaprašíme zvyško...

Tekvicová polévka

Tekvicová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1300 g očištěné tykve, 2 lžičky zázvoru, 1500 ml zeleninového vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 velký brambor, 200 ml sladké smetany, sůl podle potřeby, troška mletého pepře

Na oleji popražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme zázvor, očistenú, na kocky pokrájanú tekvicu a zemiak. Za stáleho miešania pražíme spolu asi 5 minút. Prilejeme vývar a prikryté necháme variť až do zmäknutia. Rozmixujeme, posolíme, okoreníme...

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g fazolí, 350 g skopového masa, 2 cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 4 plátky slaniny, 2 rajčata, 250 g domácí klobásy, troška petrželove natě, 4 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäso na kúsky, opečieme ho v oleji, pridáme cibuľu a rozotretý cesnak. Spojíme s fazuľou. Dáme do zapekacej misy, ktorú sme vyložili plátkami s...

Šarkania ryba z Japonskej kuchyne

Šarkania ryba z Japonskej kuchyne

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 80 ml olivového oleje, 60 g másla, 150 g čerstvých hub, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 ml bílého vína, 1 cibule, mlíčí z jednoho kapra, troška soli, troška mletého pepře

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, rozdelíme napoly, vykostíme, stiahneme z neho kožu a nakrájame na väčšie kocky. Posolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji s maslom, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a dusíme spolu s hríbikmi na bielom ...

Imperial Memories

Imperial Memories

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky, 1 cl Limetové šťávy, sklenka Tonicu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, limetovou šťávu a dolijeme to tonicem.

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik , 150 g domácí klobásy, 300 g suchohřibů, 100 ml sladké smetany, 40 g másla, 1 cibule, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, lžička zelené petrželové ňati, sůl podle potřeby

Pokrájané suchohríby udusíme na masle s mletou pálivou červenou paprikou, odstavíme, primiešame smotanu, posekanú cibuľu, pokrájanú klobásu a mleté čierne korenie, osolíme a premiešame. Papriky porozkrajujeme po dĺžke a po skrojení pálivých žil ic...

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

na těsto: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, hrubá mouka, dětská krupice (hrubou mouku i krupici přidáváme ve stejném množství tak dlouho, dokud není těsto dobře spracovatelné), špetka soli, na posypání: cukr moučka, nastrouhaný tvaroh

Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejné kousky a plníme jahodami. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, obrátíme, a opět 3 minuty. Poté jeden knedlík vyndáme, rozkrojíme a přesvědčíme se, jestli jsou provařené. Po vyndání...

Pražský labužnický řízek

Pražský labužnický řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kotlety (4 řizky), 400 g šunky (4 plátky), 100 g másla, 2 vařené vejce, 400 ml bílého vína, 400 g žampionů, 150 ml zakysané smetany, 1 citrón, 50 g hladké mouky, sůl dle potřeby, 4 g mletého pepře

Do odležaných rezňov urobíme kapsy a opatrne naklepeme tupou hranou noža. Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov. Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo oleji. Prilejeme ví...

Sýroví šneci z listového těsta

Sýroví šneci z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 tavená niva + 1 balení polotvrdé nivy, 1 tavený sýr Bambíno, 15 dkg na kousky nakrájené šunky, hrst oliv, provensálské koření, Vegeta nebo jiné zeleninové dochucovadlo, 1 vejce na potření

Lístkové cesto rozvaľkáme, syry spolu zmiešame a natrieme na cesto. Šunku a olivy nadrobno pokrájame a rozhádžeme po ceste spolu so syrom Niva. Okoreníme provensálskym korením a zeleninovým dochucovadlom. Zrolujeme, nakrájame na 1,5 cm kolečka, po...

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 1 listové těsto, 1 rajčatový protlak nebo kečup, 3-4 stroužky česneku, 200 g strouhaného sýra, sůl, černý pepř, oregano, tuk na vymaštění plechu, hladká mouka na vypracování těsta

Lístkové cesto vyvaľkáme, vložíme na vymastený plech a pečieme. Paradajky nakrájame na plátky a z kečupu, korenia, lisovaného cesnaku, soli si pripravíme omáčku. Skoro upečené cesto vyberieme z rúry, potrieme omáčkou, poukladáme plátky paradajky a...

Stroganovské hovězí maso

Stroganovské hovězí maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 500 ml masového vývaru, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 200 g žampionů, 30 g másla, 100 ml bílého vína, 200 ml zakysané smetany, 1 sladkokyselá okurka, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, trocha soli

Mäso nakrájame na tenké pásiky a prudko opečieme v horúcom oleji. Odstavíme. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na tenke pásiky a maslo. Podlejeme vínom a pridáme nakrájanú uhorku. Zmiešame smotanu, h...

Tatarský langet

Tatarský langet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 60 ml olivového oleje, 2 cibule, 40 g rajčatového protlaku, 80 g sterilovaných okurek, 30 g oliv, 100 ml červeného vína, troška mletého pepře, troška kopru, sůl podle potřeby

Z mäsa nakrájame malé medailóniky, mierne naklepeme, posolíme a okoreníme. Z oboch strán opečieme na oleji, vyberieme a odložíme na teple miesto.Do tuku od pečenia dáme cibuľu pokrájanú na drobno, uhorky pokrájané na kocky, odkôstkované olivy, raj...

Dušené kedlubny s houbami

Dušené kedlubny s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kedlubnů, 200 g čerstvých hřibů, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička citronové šťávy, troška mletého pepře, špetka soli, 1 cibule

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme pokrájaný kaleráb a udusíme. Potom prisypeme huby udusené s mletým čiernym korením a so soľou, ochutíme citrónovou šťavou, prilejeme múku rozšľahanú v troche vody a chvíľu ešte dusíme.

Meduňkový čaj z čerstvé meduňky

Meduňkový čaj z čerstvé meduňky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy (květy) ze tří větviček čerstvé meduňky, 2 zarovnané lžičky třtinového cukru, 1 citrón, 1,3 l vody

Zavaříme vodu a zalijeme s ní natrhané lístky meduňky (můžeme je ponechat i na stonku). Necháme pod pokličkou 10 minut louhovat a pak scedíme. Do čaje vymačkáme jeden citrón (předtím si ale vyřízneme kolečko a dáme jej do čaje). Přidáme cukr a řád...

Cuketová musaka

Cuketová musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 0,5 kg mletého masa, 5 brambor, 2 vejce, 10 dkg strouhaného sýra, česnek, cibule, pepř, sůl, majoránka

Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrstvu vytvoříme z plátků cukety. Mleté maso promícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, majoránkou, solí, pepřem a část rovnoměrmě rozprostřeme na...

Šunkové závitky s fazolkou

Šunkové závitky s fazolkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g zelených fazolových lusků, 8 tenkých plátků šunky, 4 vejce, 80 g uzeného strouhaného sýra, 50 ml mléka, 5 lžíc hrubé mouky, sůl podle potřeby , 100 ml olivového oleje, troška mletého pepře

Fazuľové strúky zvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich na sitko a necháme odkvapkať. Potom ich porozdelujeme na plátky šunky. Zvinieme ich do závitkov a zopneme šparadlom. Z múky, mlieka, žĺtkov a syra vymiešame hladké cesto. Osolíme ho, okoreníme...

Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cukrářská Lukana, 40 dkg hladké mouky, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce octa, 7 lžic studené vody, Náplň: 10-15 jablek, 6 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, skořice

Všechny suroviny na těsto smícháme a rozdělíme na dvě poloviny. 1 vyválenou polovinu těsta dáme na plech a na ni postupně dáme jablka nakrájená na plátky, 2 lžíce cukru, posypeme troškou pudingu a skořící, opakujeme - zase jablíčka, puding, cukr, ...

Salát alla trattoria in San Marino

Salát alla trattoria in San Marino

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 4 větši rajčata, 2 ks zelených paprik, 200 g dušeného vepřového mletého masa, 150 g špaget, 100 g strouhaného parmazánu, 6 lžíc olivového oleje, troška mletého pepře, troška octu, sůl podle potřeby

Pór umyjeme, pokrájame po dĺžke, papriku zbavenú jadrovnika a rajčiaky pokrájame na pásiky. Špagety uvaríme vo väčšom množstve slanej vody, scedíme, studenou vodou preplákneme, vidličkou zľahka pomiešame s mäsom, rajčiakmi, paprikou a pórom. Polej...

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Piškotová roláda s džemem - rychle a jednoduše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 80 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 5 bílků, 100 g polohrubé mouky, lžička rumu, sklenka meruňkového džemu

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do světlé pěny, vmícháme do nich rum a mouku a nakonec lehce vmícháme připravený sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě, rozehřáté na 200 stupňů, pečeme 10...

Pruhovaný štrůdl

Pruhovaný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Pomazánkového másla, 1 kelímek od pomazánkového másla polohrubé mouky, jablka, rozinky, cukr , skořice

Z másla a mouky vypracujeme těsto, můžeme nechat odležet v ledničce. Rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě oválné placky, na které do prostředka dáme nastrouhaná jablka, rozinky, skořici a cukr podle toho jak máme kyselá jablka. Okraje naříznem...

Kakaový koláč s ostružinami

Kakaový koláč s ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 4 vejce, 150 g Hery, 3 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva ostružin (700 ml), 30 ml rumu, 30 g kokosové moučky

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, Héru a dobré vymiešame. Pridáme tuhý sneh z bielkov a nakoniec vlejeme celý kompót a rum. Premiešame, vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 35-40 minút...

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Obědový salát s grilovaným kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 kuřecí prsíčka, balsamikový ocet, olivový olej, 1 šálek sterilované kukuřice, 1 paprika (kapie), 1 okurka, 2 bagetky, máslo, sůl, pepř

Omytý ledový salát natrháme na kousky, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem. Ozdobíme plátky papriky, okurky a sterilovanou kukuřicí. Kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousky a ochucená solí a pepřem orestujeme na pánvi. Bagetku nakrájeno...

stránka: