Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 192

Bramborová paštika

Bramborová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor, 300 g vepřových jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 lžíce sádla, troška mletého pepře, troška majoránky, 1 lžička soli, špetka muškátového ořechu, 150 g slaniny

Bravčovú pečeň dvakrát zomelieme na mlynčeku aj so slaninou, cibuľou, cesnakom a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie, majorán, muškátový oriešik, vajce a všetko dobre premiešame. Masu dáme do vymastenej formy a varíme 90 minút pri teplote 85-90 stupňov...

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarohu, 150 g krupice, 2 vejce, 2 lžíce másla do těsta, troška citronové kůry, špetka soli, 50 g cukru moučka, 50 g strouhanky, 150 g másla, 150 g vypeckovaných višni

Z krupice, tvarohu, 2PL masla, vajec, citrónovej kôry, soli vypracujeme cesto. Necháme postať 60 minút. Cesto spracujeme do válčeka, pokrájame na menšie kúsky a naplníme višňami. Urobíme guľky a dáme variť do vriacej osolenej vody. Uvarené preplác...

Česnekový dresing

Česnekový dresing

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 1 lžíce tatarské omáčky, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Zakysanou smetanu smícháme s tatarskou omáčkou, prolisovaným česnekem a ochutíme solí, pepřem a Vegetou. Podáváme ke grilovanému masu nebo s obědovým listovým salátem s kuřecím masem.

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg libové hovězí kýty, 2 lžíce Nahrin marinády na pečené maso, 3 lžíce olivového oleje, 5 lžic vody, 2 dcl červeného vína

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme. Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a peče...

Domácí nealko mojito

Domácí nealko mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy z 1 stonku máty peprné, 2 lžičky třtinového cukru, 1 limeta nebo citrón, 1,5 l vody

Listy máty omyjeme, pomačkáme a vhodíme do karafy nebo konvice. Limetu nebo citrón vymačkáme a šťávu smícháme s cukrem. Vše dobře promícháme s vodou a zalijeme mátu v konvici. Necháme dobře vychladit nebo zchladíme okamžitě kostkami ledu.

Vepřové plecko po čínsku

Vepřové plecko po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, 100 g kořenové zeleniny, 60 ml slunečnicového oleje, 1 cibule, 20 g sardelové pasty, 1 lžíce bylinkové hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml sladké smetany, 20 g hladké mouky, troška cukru, lžička citronové šťávy, lžička sojové omáčky

Bravčové pliecko pokrájame na rezne, vyklepeme a dáme do oleja dusiť s očistenou, na kocky pokrájanou zeleninou a cibuľou. Po hodine mäso vyberieme a potrieme sardelovou pastou, hočicou, sojovou omáčkou a rajčiakovým pretlakom. Mäkké udusené mäso ...

Kačka na červeném víně

Kačka na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna cca 1000 g, 200 g kořenové zeleniny, 200 ml červeného vína, 150 ml olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 100 ml drůbežího vývaru, 30 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove natě

Kačku rozporcujeme a osolíme. V rozpálenom oleji speníme cibuľu posekanú na drobno , pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a všetko zalejeme červeným vínom. Do tohto základu vložíme rozporcovanú kačku a klinčeky. Prikryjeme a udusíme d...

Kančí guláš speciál

Kančí guláš speciál

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančího masa na guláš, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 150 g rajčatového protlaku, 100 g uzeného špeku, 50 g mleté papriky sladké i pálivé, 3 lžíce sádla, 600 ml vody vlažné, 250 ml červeného vína, 1 lžička muškátového květu, dle chuti pepř, sůl, chilli, polévkové koření, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 5 lžic instantní tmavé jíšky, 1 lžička Zvěřinového koření

Najemno nakrájenou cibuli vložíme na rozpálené sádlo, necháme zpěnit dozlatova, přidáme špek, zpěníme a přidáme maso, na malé kousky krájené. Maso necháme zatáhnout, přidáme třetinu vína, česneku, papriky a zalijeme vlažnou vodou, dáme dusit do pa...

Slepičí prsa na cibuli

Slepičí prsa na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g slepičích prsou, 4 lžíce hladké mouky, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 250 ml sladké smetany, 120 g strouhaného sýra, 2 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky , 1 lžička majoránky, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička soli

Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na väčšie kúsky. Múku zmiešame s paprikou, majoránom, korením a posekaným cesnakom. Kúsky mäsa posolíme, obalíme v múkovej zmesi, vložíme do pekáča vymasteného maslom. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, dáme n...

B & B

B & B

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl koňaku, sklenka ledu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme koňak a bailes, promícháme a ozdobíme třešničkou.

Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybízu, 1 kg cukru krystal, 1 citrón, 1 l převařené vody

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a ...

B - ocean

B - ocean

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Becherovky, 2 cl Curacaa blue, 15 cl Sprite, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, curacao a dolijeme sprite. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem citronu.

Energy drink

Energy drink

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka Red Bullu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a dolijeme to Red Bullem.

Venoušův losos

Venoušův losos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 podkoviček lososa, 1 balení zakysané smetany, 2 lžíce másla, tymián, kopr, sůl, pomeranč

Máslo rozpustíme, necháme chviličku vystydnout a pomalu vmícháme do zakysané smetany, přidáme kopr, tymián, sůl a vše promícháme. Lososa dáme do pekáčku a zalijeme směsí, přidáme měsíčky pomerančů a pečeme zhruba 20 minut na 200 stupnů. Podáváme s...

Kuře na francouzský způsob

Kuře na francouzský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kuřete, 4 vejce, 100 ml olivového oleje, 50 g hladké mouky, špetka soli, 4 stroužky roztřeného česneku

Kurča rozporcujeme, dobre omyjeme a stiahneme s neho kožu. Osolíme, potrieme cesnakom, obalíme v múke, v rozšľahaných žĺtkoch a v tuhom snehu, ktorý sme vyšľahali z 4 bielkov. Vyprážame na rozpálenom olivovom oleji do zlatista. Ako prílohu podávam...

Borůvkový koláč  / těsto pekárna/

Borůvkový koláč / těsto pekárna/

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 žloutky, 200 ml rostlinného oleje, 450 g hladké mouky, 3 lžíce cukru krystal, 1 lžička soli, 1 balení suchého droždí / určené pro půl kila mouky /

V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny a zvolíme program těsto. Po vykynutí dáme těsto na vymazaný plech / těsto je řidší, než na koláče / a posypeme borůvkami. Na ně potom nasypeme " dobenku " / 80 g másla, 80 g cukr moučka, 160 g hr...

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých zralých rajčat, 1 lžička čerstvé celerové natě, 2 stroužky česneku, 1 starši rohlík, 80 g taveného sýru, 2 lžíce čerstvé petrželové natě, 100 g najemno nakrájené šunky, 30 g másla, 120 ml zakysané smetany, lžička Worcesterské omáčka, lžička škrobové moučky, 25 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pri...

Kuřecí špíz s patizonem

Kuřecí špíz s patizonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1/2 většího patizonu, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 velká cibule, špetka soli, 2-3 lžičky grilovacího koření, lžíce nasekaného libečku, olivový olej

Na špejle střídavě napichujeme kousky kuřecího masa, plátky patizonu, měsíčky cibule a kousky paprik. Hotové špízy osolíme, okořeníme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Necháme chvíli odležet v chladu a pak grilujeme dozlatova, nejlépe na hl...

Husí játra s lokšemi

Husí játra s lokšemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 160 g hrubé mouky, 1 vejce, 350 g upečených husích jater, 60 g loupaných vlašských ořechů, 150 ml husího výpeku, špetka soli

Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe cesto. Rozdelíme ho na 8 kúskov, vyvaľkáme do tvaru placky a pečieme, ako sa pečú lokše, z oboch strán na suchej, mierne horúcej platni spo...

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 1 malé vejce, 2 lžičky cukru krystal, špetka soli, trocha mléka, 15 g droždí (kvasnice), 150 g borůvek, 150 g rybízu, 250 g tvrdého tvarohu , 1 sáček vanilkového cukru, troška citronové kůry, troška másla, cukru moučky a hrubé mouky na drobenku, 25 ml rostlinného oleje

Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, vykynutý přimícháme do mouky, přidáme špetku soli, vejce, olej, zbylý cukr a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které přikryjeme a necháme vykynout. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem. Rybíz i bor...

Kopaničářská polévka

Kopaničářská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček instantní gulášové polévky, 2-3 brambory, 3 dcl sklenička leča, 1 zelená paprika, 2-3 špekáčiky, troška pažitky

Polévku rozmícháme s vodou a dáme vařit spolu s očištěnými a nakrájenými bramborami. Před koncem přidáme nakrájené špekáčky, zelenou papriku, lečo a dovaříme doměkka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Lívanečkový dort

Lívanečkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 3 vejce, špetka mleté skořice, 3 lžíce cukru moučka z čehož 1 lžíce do bílkového sněhu, 50 g hladké mouky, trocha másla nebo oleje na smažení, náplň: 250 g měkkého tvarohu, 3 lžíce cukru, 4 lžíce zakysané smetany, 200 g jahod

Tvaroh prošlehejte se žloutky, skořicí, cukrem a hladkou moukou. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh; asi v polovině šlehání do něj přidejte 1 lžíci cukru. Sníh lehce vmíchejte do tvarohového těsta. Nepřilnavou pánev potřete olejem nebo máslem a smaž...

Řecká musaka s jehněčím masem

Řecká musaka s jehněčím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčích kotlet, 80 ml olivového oleje, 100 g ostrého kečupu, 1 hrst sušených rajčat, 100 g čerstvých hřibů, 400 g brambor, 200 g dlouhozrnné rýže, 1 lžička soli, 1 lžička strouhaného křenu, 2 stroužky česneku

Jahňacie mäso umyjeme, pokrájame na malé kúsky, opražíme na rozpálenom oleji, posolíme a na miernom ohni opečieme. Opečené mäso zalejeme kečupom, pridáme opečené, na plátky pokrájané zemiaky, uvarenú ryžu, rajčiaky, na kocky pokrájané udusené hríb...

Horalkyna telecí kýta

Horalkyna telecí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího kýty, 50 ml olivového oleje, 50 g másla, 120 ml zakysané smetany, 200 g brusinkového kompotu, 30 g hladké mouky, 60 g loupaných vlašských ořechu, troška mletého pepře, 1 bobkový list, lžička soli, 1 citrón

Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho...

Kuře na pórku

Kuře na pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 1 střední pórek, 1 cibule, kousek taveného sýra 20%, 1 dcl nízkotučného mléka, 1 lžička olivového oleje

Kuřecí prsíčka pokrájíme na nudličky a orestujeme s cibulkou zpěněnou na trošce olivového oleje. Když je maso měkké, přidáme proužky pórku, nízkotučný sýr, vše podlijeme mlékem a krátce produsíme, aby pórek zůstal křupavý. Jako příloha se výborně ...

stránka: