Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 195

Liťáčky z jablek

Liťáčky z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek vlažného mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek, 1 vejce, 3/4 prášku do pečiva, špetka soli

Všechny ingredience dobře promícháme a necháme cca 30 minut odstát. Potom smažíme a podáváme.

Srnčí kýta na víně se žampióny

Srnčí kýta na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčí kýty, 1 lžíce jalovčinek, 2 lžíce sádla nebo másla, 150 g celeru nadrobno, 1 velká cibule (najemno), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička mletého zázvoru, 150 g slaniny na plátky, 150 g malých žampiónů, 250 ml zeleninového vývaru, 250 ml červeného vína, 4 lžíce višňové nebo rybízové zavařeniny

Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti osolíme a do masa vetřeme podrcené jalovčinky, necháme odležet alespoň do druhého dne. V pekáči rozpálíme tuk, vsypeme celer a cibuli a osmahneme. Maso poprášíme zázvorem a moukou a vložíme do základu, opečeme ze vš...

Jahodovo - karamelové košíčky

Jahodovo - karamelové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 480 g másla, 140 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 žloutky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, jahody, 1 sáček želatiny

Z mouky, 280 g másla, moučkového cukru, žloutků, vanilky a trochy citronové kůry připravíme křehké těsto, které necháme chvíli v lednici odpočívat. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta bereme kousky jako ořech a vtlačíme ...

Višňový salát

Višňový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g višní, 50 g vlašských ořechů, 100 ml sladké smetany, 50 g cukru moučky, 50 ml rumu

Višne umyjeme, zbavime stopiek a kôstok, dáme na sklenú misu, pokvapkáme rumom, posypeme zomletými orechmi, polejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozmiešali cukor, a dobre premiešame. Šalát podávame dobre schladený.

Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g bílé čokolády, 150 g Hery, 320 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření (100g čokolády na polevu), 160 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 zakysaná smetana

Hořkou čokoládu (220 g), heru a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Sundáme z kamen, vmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a bílou čokoládu. Pečeme 30 minut při 180 °C. Čokoládu (zbývajících 100 g) rozpustíme, vmícháme zakysanou smetanu a natřeme ...

Tvarohový trhanec

Tvarohový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 4 vejce, 6 lžic husté smetany, 3 lžíce cukru moučky, 120 g másla (20g je na vymazání plechu), 2 lžíce strouhanky na vysypání plechu, špetka soli

Maslo vymiešame s cukrom a tvarohom, primiešame žĺtky, trošku soli, smotanu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a dáme do horúcej rúry upiecť. Upečený vidličkou potrháme a posypeme práškovým cuk...

Dušený bažant s citrónem

Dušený bažant s citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kořen petržele, troška pepře bílého, 1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 4 kuličky jalovce

Očisteného bažanta umyjeme a na pokrájanej slaninke a cibuľke dusíme. Počas dusenia osolíme, pridáme očistenú zeleninu, korenie, kúsok citrónovej kôry a cukor. Podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprašíme múkou a povaríme. Nakon...

Smažený camembert anebo uzený sýr

Smažený camembert anebo uzený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrubší plátky Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 50 g másla, 1 banán, 2 lžíce brusinkového kompotu

Údený syr nakrájame na plátky, obalíme v múke, vajci a v stúhanke ako rezne. Ak použijeme cammembert, zbavíme ho povrchovej plesne. Sprudka ho vypražíme, poukladáme na teplý tanier, ozdobíme plátkami banánov a brusnicovým kompótom.

A.B.C.

A.B.C.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl amareta, 2 cl koňaku, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně amareto, baileys a nakonec koňak.

Greeny weeny

Greeny weeny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Curacaa blue, sklenka ledu, sklenka sektu, 4 cl pomerančového džusu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao a oparně na něj nalijeme džus a opatrně dolijeme sektem, aby vznikl efekt nazelenalé barvy. Nakonec ozdobíme plátkem citrónu.

Makedonské telecí řízky

Makedonské telecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí z roštěnce, 50 ml olivového oleje, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžička kopru, 1 lžička cukru krystal, troška octu, 1 lžička soli

Očistené teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme a z oboch strán opečieme na oleji. Osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do šťavy, povaríme, pridáme posekaný kôpor, cukor a oco...

Housky s mákem

Housky s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky (výběrové), 1 majolka (440 ml), 2 vejce (jedno na potření), 10 g sušeného droždí, mléko na zadělání těsta, hrst cukru, mák na posypání

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme 1 - 1,5 hodinu vykynout na teplém místě. Poté z těsta vypracujeme vždy tři stejně dlouhé válečky, které spojíme do copu, tím vytvoříme pletenou houstičku. Pak housky naskládáme na pečící papír, pot...

Hovězí na polský způsob

Hovězí na polský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěnky, 60 g másla, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, špetka soli, troška mletého pepře

Hovädzie rezne naklepeme, osolíme, vložíme do kastróla, ktorý sme vymastili čerstvým maslom, pridáme čierne korenie, pokrájanú cibuľu, očistenú pokrájanú zeleninu, podlejeme vývarom alebo vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu pretri...

Pikantní topinky s bryndzou

Pikantní topinky s bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců chleba, 50 g másla, 150 g Brynzy, 4 vejce, 2 rajčata, troška pepře bílého, 1 lžička soli

Krajčeky chleba potrieme maslom a hrubšou vrstvou bryndze. Položíme na plech a dáme zapiecť do rúry. Medzitým si urobíme praženicu a oosobitne opečieme štvrtky očistených, umytých, posolených a okorenených rajčiakov. Keď sa bryndza začne roztápať ...

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 lžiček Dijonské hořčice, trocha sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 6 lžic strouhaného sýra, 3-4 rajčata, 2 papriky, 1 cibule, čerstvá bazalka, troška kečupu, pár kapek olivového oleje, pár kapek octa, špetka cukru krystal, 1/2 lžičky mleté papriky , 3-4 stroužky česneku

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme, vyklepeme na tenký řízek. Každý plátek potřeme hořčicí, pokapeme sójovkou, osolíme špetkou soli, okořeníme a posypeme strouhaným sýrem. Maso pevně zavineme do rolády. Tu nakrájíme na 2 cm kolečka a ponapichujeme...

Rozmarýnové telecí steaky

Rozmarýnové telecí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 20 ml sherry octa, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře, 4 telecí steaky

V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmažíme osolené a opepřené steaky. Vyjmeme je a uložíme do tepla. Poté do výpeku přilijeme ocet ze sherry a zbytek másla. Chvíli vaříme přimícháme rozmarýn. Vaříme, dokud rozmarýn "nezavoní". Poté steaky naara...

Grilovaná kuřecí prsíčka s jablky a skořicí

Grilovaná kuřecí prsíčka s jablky a skořicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 2 jablka, 1 lžička skořice, 20 ml olivového oleje, špetka soli

Na rozehřátém grilu grilujeme osolená a opepřená kuřecí prsíčka z obou stran 5 minut. Mezitím oloupáme jablka, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na kostičky. Připravíme si 4 kousky alobalu a vymažeme je olejem. Vložíme částečně ugrilovaná prsíčka, z...

Čekankové puky s nivou

Čekankové puky s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks čekanky obecné, kousek limety, 40 ml smetany, 80 g Nivy, 100 g vlašských ořechů, špetka pepře

Čekankové puky rozkrojíme napůl a vybereme z nich srdíčka. Ta pokapeme šťávou z limetky a odložíme. V míse smícháme smetanu s rozdrobenou nivou a dochutíme pepřem. Čekanky rozložíme na talíř, naplníme sýrovým krémem a ozdobíme ořechy a vyjmutými ...

Vepřová roláda se zelím

Vepřová roláda se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového masa, sůl, 2 ostravské klobásy, 1 cibule, 300 g kyselého zelí, kmín, mletá paprika, 2 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky

Zelí slijeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku, přidáme zelí, kmín a vydusíme do sucha. Maso upravíme na plát, nakelepeme, posypeme solí a mletou paprikou, dáme na něj zelí, klobásy rozpůlené, zarolujeme, svážeme, obalíme v mouce a...

Bananarama

Bananarama

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl vodky, 3 cl kahlui, 1.5 cl bailey´s, 5 lžic smetany, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, kahluu, baileyśs a smetanu. Promícháme a ozdobíme plátkem banánu.

Kiss of cherr

Kiss of cherr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Griotky, sklenka ledu, Coca Cola

Do sklenky s ledem nalijeme griotku a dolijeme colou. Mužeme zdobit plátkem citrónu.

Chee Chee

Chee Chee

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl vodky, 6 cl ananasového džusu, 3 cl kokosového mléka, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postuně vodku, džus a kokosové mléko. Promícháme a ozdobíme plátkem ananasu.

Chřestové závitky se šunkou

Chřestové závitky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 300 g chřestu uvařeného v slané vodě, 50 g másla, 2 lžíce strouhanky

Plátky šunky potrieme zmesou rajčiakového pretlaku a struhaného parmazanu a uložímena ne odkvapkanú špargľu. Zvinieme do závitkov, potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou a zapečieme.

Makarónový nákyp s parmezánem

Makarónový nákyp s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 150 g šunky, 80 g másla, 40 g strouhaného parmezánu, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, 1 lžíce strouhanky na vysypání, 1 lžička soli

Makaróny varíme vo veľkom množstve posolenej vody asi 25 minút. Potom ich pokrájame na drobné kúsky, zamiešame do nich pokrájanú šunku, maslo, soľ žĺtky a nakoniec sneh z bielkov.Takto pripravenú zmes dáme do maslom vymastenej a strúhankou vysypa...

Sevillský telecí řízek

Sevillský telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátku z telecího roštěnce, 8 plátku uzeného lososa, 2 pomeranče, 50 ml olivového oleje, 2 hlávkové saláty, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Teľacie plátky neklepeme, len ich sformujeme do kruhu, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a v oleji z oboch strán opečieme. Opečené preložíme na pekáč, na každý plátok mäsa položíme koliesko pomaranča a cez neho krížom plátok lososa. Dáme do vyhr...

stránka: