Chybějící obrázek

Horalkyna telecí kýta

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

996 kalorií
2.0g cukrů
79.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho zo šťavy, zaprášime ju múkou, zalejeme vývarom a dobre povarime. Po precedení pridáme smotanu a zvyšok jemne postrúhaných orechov. Mäso nakrájame na plátky, kladieme na tanier, prelejeme omáčkou a ozdobíme kúskami citróna a brusnicovým kompótom.

Tip k receptu

Podávame z maslovými haluškami. Pri neslanej diéte z dvojnásobnou dávkou brusnicového kompótu.

přidejte na:
Jozef

23. 07. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam
katka16031 21. 09. 2016, 17:49
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyzera to na velmi dobrý recept
majka 13. 10. 2016, 21:57