Horalkyna telecí kýta
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
996
kalorií
2.0g
cukrů
79.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho zo šťavy, zaprášime ju múkou, zalejeme vývarom a dobre povarime. Po precedení pridáme smotanu a zvyšok jemne postrúhaných orechov. Mäso nakrájame na plátky, kladieme na tanier, prelejeme omáčkou a ozdobíme kúskami citróna a brusnicovým kompótom.
Tip k receptu
Podávame z maslovými haluškami. Pri neslanej diéte z dvojnásobnou dávkou brusnicového kompótu.
Jozef23. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.