Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
1560 kalorií 0.0g cukrů 41.0g tuků 100.0g bílkovin

Příprava

Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, vykynutý přimícháme do mouky, přidáme špetku soli, vejce, olej, zbylý cukr a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které přikryjeme a necháme vykynout. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem. Rybíz i borůvky opláchneme, tvaroh smícháme s citronovou kůrou a vanilkovým cukrem a z másla, cukru a mouky připravíme i drobenku.
Vykynuté těsto vyválíme, přeneseme do formy, vytvoříme i okraje a ty potřeme rozpuštěným máslem. Těsto posypeme tvarohem, na tvaroh rozložíme ovoce a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme asi 20 minut v rozehřáté troubě. Koláč necháme vychladnout, formu odstraníme, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme. Vynikajíci koláč, který se může podávat i místo moučníku.

Bulb Tip k receptu

Ovoce jde použít jakékoliv.


Přidat na Pinterest
uschi3

23. 07. 2010, Recept navštíven: 6893x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Jedna velká katastrofa,ani to nezkoušejte.Zbytečná ztráta času a peněz.

Evans 25. 09. 2012, 17:16

palino
Restaurant_star
taký jednoduchý ovocný koláč

28. 06. 2017, 20:21

Přidat komentář

Facebook komentáře