Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1560 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
100.0g bílkovin


Příprava

Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, vykynutý přimícháme do mouky, přidáme špetku soli, vejce, olej, zbylý cukr a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které přikryjeme a necháme vykynout. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem. Rybíz i borůvky opláchneme, tvaroh smícháme s citronovou kůrou a vanilkovým cukrem a z másla, cukru a mouky připravíme i drobenku.
Vykynuté těsto vyválíme, přeneseme do formy, vytvoříme i okraje a ty potřeme rozpuštěným máslem. Těsto posypeme tvarohem, na tvaroh rozložíme ovoce a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme asi 20 minut v rozehřáté troubě. Koláč necháme vychladnout, formu odstraníme, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme. Vynikajíci koláč, který se může podávat i místo moučníku.

Tip k receptu

Ovoce jde použít jakékoliv.

přidejte na:
Chybí obrázek

23. 07. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Jedna velká katastrofa,ani to nezkoušejte.Zbytečná ztráta času a peněz.

Evans 25. 09. 2012, 17:16

Chybí obrázek
taký jednoduchý ovocný koláč

28. 06. 2017, 20:21

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.