Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, vykynutý přimícháme do mouky, přidáme špetku soli, vejce, olej, zbylý cukr a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které přikryjeme a necháme vykynout. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem. Rybíz i borůvky opláchneme, tvaroh smícháme s citronovou kůrou a vanilkovým cukrem a z másla, cukru a mouky připravíme i drobenku.
Vykynuté těsto vyválíme, přeneseme do formy, vytvoříme i okraje a ty potřeme rozpuštěným máslem. Těsto posypeme tvarohem, na tvaroh rozložíme ovoce a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme asi 20 minut v rozehřáté troubě. Koláč necháme vychladnout, formu odstraníme, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme. Vynikajíci koláč, který se může podávat i místo moučníku.
Tip k receptu
Ovoce jde použít jakékoliv.
uschi323. 07. 2010