Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 199

Skořičáci

Skořičáci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 vejce, troška skořice, cukr krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Těsto vyválíme na co nejtenčí pláty. Na ten pak rovnoměrně nasypeme cukr, vanilkový cukr a skořici. Poté opatrně těsto zamotáváme, dobře utahujeme. Takto smotanou roládu opatrně krájíme na tenká kolečka - ...

Bacardi cocktail

Bacardi cocktail

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Bacardi, 1 cl triple secu, 1 cl Limetové šťávy, 1 cl Grenadiny, plátek limetky nebo koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme postupně bacardi, triple sec, limetovou šťávu, grenadinu. Promícháme a ozdobíme plátkem limetky nebo koktejlovou třešničkou.

Gold finger - zlatý prst

Gold finger - zlatý prst

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl galliana, 2 cl Amareta, 2 cl smetany, 1 mandle nebo špetka kakaa

Do sklenky s ledem nalijeme galliano, amareto, smetanu a promícháme. Můžeme ozdobit mandlí nebo kakaem.

 Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 slepičích vajec, 150 g uzeného sýra, 700 ml kravského mléka, 100 ml olivového oleje, troška pepře bílého, lžička soli, 350 g nakladaných hub, kůra z jednoho citrónu

Do mlieka pridáme 8 rozhabarkovaných vajec a varíme. Po zrazení vajec pridáme huby, pokrajané na drobno, postrúhaný syr, soľ, korenie a citrónovú kôru. Masu dobre premiešame, zabalíme do obrúska, zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa. Z boc...

Hovězí roštěná na houbách

Hovězí roštěná na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 cibule, 250 g Suchohřibů, 100 ml rostlinného oleje, 30 g hladké mouky, 4 lžíce kečupu, 300 ml zeleninového vývaru, lžička soli, troška kmínu, troška pepře bílého

Naklepané a osolené plátky roštenky rýchlo opečieme na polovičke oleja. Na zvyšnom oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme pokrájane huby a trochu podusíme. Huby preložíme k mäsu, porášime múkou, trocha opečieme, zalejeme zeleninovým vývarom, osol...

Gimlet

Gimlet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 cl Limetové šťávy

Do sklenky plné ledu nalijeme gin a limetovou šťávu, promícháme a podáváme.

Mimosa

Mimosa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl sektu, 5 cl pomerančového džusu

Do sklenky nalijeme sekt a do něj nalijeme džus. (Pro náročné tento drink lze připravovat v šejkru, ale musíme být opatrní, kvuli obsahu bublinek v sektu.)

White russian - bílý Rus

White russian - bílý Rus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sklenka ledu, 4 cl vodky, 2 cl kahlui, 2 cl smetany, 1 koktejlová třešeň

Do sklenky nalijeme postupně kahluu, smetanu a nakonec vodku. Mužeme ozdobit koktejlovou třešní.

Koktejl b 52

Koktejl b 52

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžička absinthu, 1 cl kahlui

Do panáku nalijeme nejdříve kahluu a na něj opatrně nalijeme baileys. Navrch panáku vlijeme opatrně absinth (lze použít stroh nebo cokoliv, co má nad 70% alkoholu). Nakonec nápoj zapálíme a pijeme opatrně brčkem.

Somrero

Somrero

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl kahlui, 2 cl smetany, sklenka ledu, 1 koktejlová třešeň

Do sklenky s ledem nalijeme nejdříve kahluu a pak do ní smetanu. Můžeme zdobit koktejlovou třešní.

Americano

Americano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Campari, 2 cl vermutu rosso, 6 cl minerálky , plátek pomeranče

Do skleničky nalijeme nejdříve campari a pak opatrně vermut. Dolijeme sodovkou a ozdobíme plátkem pomeranče.

Goodmother - Dobrá máma

Goodmother - Dobrá máma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Amareta, 1 mandle, sklenka ledu

Do skleničky plné ledu nalijeme opatrně amaretto a vodku. Navrch nastrouháme mandli.

Smažené žampiony

Smažené žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, olej na vysmažení, trochu mléka

Žampiony rychle opláchneme, osušíme na obrousku a posypeme solí a pepřem. Vejce smícháme s trochou mléka, soli a hladké mouky. Žampiony obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Vysmažíme ve fritovacím hrnci a na papírovém obrousku necháme okapat...

Bryndzová polévka s brambory

Bryndzová polévka s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 1 cibule, 1 lžička čerstvého kopru, 60 g másla, 150 ml kravského mléka, 250 g Brynzy, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření

Cibuľu pokrájanú na drobno speníme na masle. Pridáme gulašové korenie a zalejeme asi 1 litrom vody, osolíme, pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky a uvaríme do mäkka. Pred dovarením pridáme bryndzu rozhabarkovanú v mlieku a hladkú múku a sp...

Zemplínské zelí s uzeninou a brambory

Zemplínské zelí s uzeninou a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, 500 g kyselého zelí, 300 g vepřové uzené kýty, 60 g sádla, 40 g hladké mouky, 100 ml rajčatového protlaku, 50 g anglické slaniny, 100 ml sladké smetany, 1 lžička soli

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na časti tuku, pridáme kyslú kapustu, rajčiakový pretlak, údené bravčové stehno, nakrájané na kúsky, rozškvarenú slaninu a varíme, až je všetko skoro mäkké. Potom pridáme zemiaky, nakrájané na kocky, osolíme, zahu...

Caipirinha

Caipirinha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl dominikánského rumu (může být bílý, ale i hnědý), 1 cl limetová šťávy, 1/2 limety, 1 lžička třtinového cukru

Na dno dobře vychlazené skleničky dáme půlku limetky, kterou rozdrtíme, přilijeme limetkovou šťávu a přidáme třtinový cukr, dobře promícháme. Pak přidáme rum.

Manhattan perfekt

Manhattan perfekt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl whisky, 1 cl vermutu rosso, 1 cl vermutu dry, plátek citrónu na ozdobu

Do skleničky nalijeme whisky a pak vermuty. Krátce promícháme a ozdobíme citrónem nebo pomerančem.

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Amaretta, 2 cl pomerančového džusu, 2 cl limetové šťávy, 1 třešeň (na ozdobu)

Do šejkru postupně nalijeme všechny suroviny a protřepeme. Dále obsah šejkru nalijeme do skleničky a ozdobíme třešničkou.

Med z květů černého bezu

Med z květů černého bezu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 25 velkých květů bezu černého, 1 kg cukru krupice, 1 velký citrón

V těchto dnech rozkvétá černý bez. Někde už je možná v plném květu, ale tady u nás v Krkonoších teprve začíná. Doufám, že tenhle bezva med stihnete zkusit všichni! Rozhodně si udělejte alespoň jednu dávku na zimu, protože je k nezaplacení!!! Když ...

Zvolenské kuličky

Zvolenské kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g uzeného masa, 4 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 slepičí vejce, 80 g hladké mouky, špetka bílého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli

Očistené surové zemiaky postrúhame, necháme na site odkvapkať, pridáme cibuľku, opraženú na oleji s cesnakom, soľ, korenie ,majorán a múku. Zamiešame k tomu zomleté alebo na jemno nakrájané údené mäso a vajcia. Z cesta formujeme guľky, obalíme ich...

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového jazyka, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule, 100 ml zeleninového vývaru, 150 ml zakysané smetany, 3 sardelky (ančovička), 10 g cukru krystal, 6 kuliček pepře, 5 ml citronové šťávy, 3 hřebíčky, troška skořice, 1 lžička soli

Umytý očistený jazyk dáme variť do osolenéj vody. Z masla a múky pripravíme červenú zápražku s postrúhanou cibuľou, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť. Pridáme rozotreté sardelky, smotanu, podľa chuti osladíme a okoreníme celým korením...

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 4 rajčata, 3 slepičí vejce uvařené natvrdo, 1 cibule, svazek pažitky, kousek citrónu, 50 g sardelek (ančovička), 200 ml bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička soli, troška bílého pepře

Uvarenú špargľu pokrájame na dĺžku cca 3-4 cm, vajcia posekáme nahrubo a olúpané rajčiaky nakrájame na plátky. Postrúhame cibuľu, pokrájame pažítku a sardelky a všetko dobre premiešame. Jogurt osolíme, pridáme citrónovú šťavu, pripadne osladíme a ...

Cuba - libre

Cuba - libre

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

plátek limetky, 2 dcl Coca Coly, led, 1 ml limetové šťávy, 5 cl bílého rumu

Do sklenice nasypeme led. Dále do sklenice nalijeme rum, limetkovou šťávu a nakonec dolijeme colou a zdobíme plátkem limetky.

Saranče

Saranče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml smetany, 2 cl vodky, 2 cl peprmintového likéru

Do sklenice nalijeme postupně vodku, smetanu a nakonec likér, promícháme. Podáváme chlazené.

Banánový sen

Banánový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g hladké mouky, 300 ml smetany na vaření, 1 lžička citronové kůry, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce citronové šťávy, 6 banánů, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 50 g strouhaného kokosu, sůl, máslo na vymazání formy

Do mísy dáme mouku, smetanu, citronovou kůru, špetku soli, vanilkový cukr, prášek do pečiva a dvě lžíce citronové šťávy. Z těchto přísad vymícháme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Potom rozdělíme těsto na polovinu a polovinu těsta dáme do ...

stránka: