Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 202

Studená kiwi polévka

Studená kiwi polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kiwi, 250 ml vody, 100 g cukru krupice, 500 ml vodky, 1 lžička citronové kůry

Vodu svaříme s cukrem a citronovou kůrou. Vaříme, dokud se objem nezměnší o jednu třetinu. Mezitím kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Do mixéru vlijeme svařený cukr s vodou, vodku a kousky kiwi. Rozmixujeme dohladka. Vychladíme a podáváme.

Barevné knedlíčky do polévky

Barevné knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g jarní cibulky, 60 g krůtích prsou, 40 ml smetany, 1/2 ks rohlíku, 1 špetka pepře bílého, 1 špetka soli

Z rohlíku vydlabeme střídku, pokrájíme ho na kostky a zalijeme smetanou. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Do mixéru vložíme maso a navlhčený rohlík a vše rozmixujemë. Osolíme a opepříme. Smícháme se zeleninou a smícháme...

Polévkové knedlíčky z ricotty

Polévkové knedlíčky z ricotty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sýru ricotta, 3 dkg sušených rajčat, 2 listy bazalky, 2 lžíce krupice, 1 ks malého slepičího vejce, 1 dkg soli

V misce rozmícháme ricottu, vejce a krupici. Pokud máme čas, necháme v této fázi knedlíčky chvíli uležet. Rajčata nakrájíme na malé kousky, bazalku nadrobno a přimícháme k sýrové směsi. Osolíme. Z hotové hmoty tvaruheme menší kuličky a vaříme j...

Dýně s ananasovou příchutí

Dýně s ananasovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg dýně, 1 kg cukru, 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 citrón, hřebíček, 2-3 ananasové trestě

Nakrájenou dýni na kostečky namočíme na 24 hodin do vody se 4 deci octa. Po této době vodu slijeme a dýni vaříme v nálevu 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 kg cukru, s 1 citronem nakrájeným na kolečka, hřebíčkem a ananasovou tresťí. Vaříme až dýně zesk...

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, 4-5 rajčat, 1/2 konzervy červených fazolí, 1 malá červená cibule, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, toastový chléb

Toasty nasucho opečeme. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, fazole slijeme. Tuňáka v míse rozmrvíme vidličkou /olej odložíme/, přidáme fazole, rajčata, cibulku a promícháme. V oleji z tuňáka rozmícháme hořčici, prolisov...

Sleďový salát s brambory

Sleďový salát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor vařených ve slupce, 2 sledě s mlíčím cca 300g, 200 ml zakysané smetany, 3 lžíce oleje, 1 cibule , trocha hořčice, trocha octa, 1 lžíce mleté papriky, 3 kyselé okurky, 2 jablka, špetka soli, trocha petrželové natě

Zemiaky uvaríme, ochladíme a nakrájame na plátky. Zo sleďov stiahneme kožu, rozpolíme, vykostime a pokrájame na hrubšie rezance. Z mlieča odstraníme blanu, rozotrieme ho nožom a zamiešame do smotany. pridáme pokrájanú cibuľu, mletú papriku, ocot, ...

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 15 g sušených hřibů, 250 g kyselého zelí, 25 g hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 1 bobkový list, špetka soli, 1 domácí uzená klobása

Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 24 hodín do studenej vody. Varíme ju v tej istej vode, pridáme huby, bobkový list a kyslú kapustu. Keď je už mäkká v smotane rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme do uvarenej šošovice a na konie...

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí paličky (koncová část stehna), 4 plátky anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 50 g másla, 300 g nových brambor, 150 g čerstvých fazolových lusků, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 200 g nakládané červené řepy (kuličky), sůl

Troubu rozehřejeme na 210°C. Maso omyjeme a osušíme. Každou paličku obalíme plátkem slaniny a naskládáme je do pekáčku vytřeného lžící slunečnicového oleje. Posypeme kmínem, osolíme a poklademe plátky másla. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a...

Jablkový rychlý koláč

Jablkový rychlý koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrubé mouky, 400 g cukru krystal, 600 g nastrouhaných jablek, 3 vejce, 1 lžička mleté skořice, 1 1/2 lžičky Sody bikarbóna, 2 dcl rostlinného oleje

Utřeme vejce s cukrem a olejem. Postupně přidáváme mouku promíchanou se sódou a jablka se skořicí. Smícháme. Připravené těsto vylejeme na vymazaný a pomoučený plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů 20 až 30 minut. Koláč po upečen...

Koláč lenivé ženy

Koláč lenivé ženy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček máku, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček mléka, 1 hrneček rostlinného oleje, 2 hrnečky cukru krystal, 3 vejce

Suroviny spolu dobře vyšleháme. Připravené těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Hotový moučník potřeme jahodovým džemem. Ozdobíme šlehačkou anebo bílkovou polevu.

Jahodový zákusek

Jahodový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 dcl vody, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 vejce, 20 g polohrubé mouky, 3 sáčky vanilkového pudinku, 12 dkg kompotovaných jahod, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce cukru krystal na náplň, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky

Celá vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vodu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na ...

Kapr na černém pivě

Kapr na černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapra, sůl, 1 cibule, 2 ks hřebíčku, 2 bobkové listy, 8 kuliček pepře, 250 ml černého piva, 30 g hladké mouky

Kapra rozporcujeme a osolíme. Vložíme do kastróla, pridáme pokrájanu cibuľu, klinčeky, bobkové listy a čierne korenie. Podlejeme pivom, v ktorom sme rozmiešali hladkú múku. Prikryté udusíme do mäkka. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Karbanátky z uzeného masa

Karbanátky z uzeného masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařeného uzeného masa, 400 g brambor vařených ve slupce, 2 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka, olej

Mäso a očistené zemiaky spolu zomelieme, cibuľu a cesnak nakrájame na jemno.Osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky a vymiešame. Zo zmesi vyformujeme faširky, obalíme rozšľahanými bielkami, strúhankou a vypražíme v rozohriatej masti z oboch strán do čer...

Obložené houby v aspiku

Obložené houby v aspiku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hub naložených v octě, 200 g šunky, 3 vejce na tvrdo, 3 malé kyselé okurky, 1-2 kapie, petrželka, sůl, 1,5 l vody, 100 g želatiny, lžíce cukru, lžíce octa, lžíce soli

Opláchnuté huby rozložíme na dno hranatej nádoby, obložíme plátkami šunky, vajec, uhoriek a kapii. Trocha osolíme, posýpeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a zalejeme čiastočne vychladnutým aspikom. ASPIK: Vodu s octom, cukrom a so soľou pre...

Višně v brandy

Višně v brandy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g višní, 100 ml Brandy, 200 g cukru krupice

Višně dobře omyjeme a jejich stopky zkrátímce asi na půl cm. Všechny višně vložíme do větší sklenice, zasypeme cukrem a zalijeme brandy. Dobře uzavřeme a necháme na teplém místě uležet asi 4-6 týdnů.

Domácí angreštový kompot

Domácí angreštový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g angreštu, 1000 ml vody, 600 g cukru krupice

Očištěný, omytý angrešt vložíme do sklenic a zalijeme horkým nálevem připraveným svařením vody a cukru. Uzavřeme víčky a sterilujeme asi 20 minut při 85°C.

Ostružinový džem s jablky

Ostružinový džem s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ostružin, 500 g jablek, 500 g cukru krupice, 40 ml vody

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kostičky. Poté je podusíme na 4 lžících vody. Přidáme k nim celé ostružiny a cukr a povaříme do zhoustnutí. Horkým džemem naplníme skleničky, dobře zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru. Sterilujeme 15 ...

Kuře se zázvorem a saturejkou

Kuře se zázvorem a saturejkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 lžíce nakrájené saturejky, 1 lžička soli, 1 lžička zázvoru, ¨3 lžíce másla

Očištěné kuře zvenku i zevnitř potřeme saturejkou, lehce solíme, posypeme zázvorem a pokapeme rozehřátým máslem. Troubu rozpálíme na 180°C a asi hodinu (podle velikosti) v ní kuře pečeme dozlatova.

Medové hrušky s oříšky

Medové hrušky s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrušek, 3 lžíce včelího medu, 200 g vlašských ořechů, 1 lžička zázvoru

Hrušky oloupeme zbavíme jádřinců a obalíme ve směsi nasekaných ořechů, zázvoru a tekutého medu. Opatrně je klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 g lískových ořechů, 1 ks vanilky, 50 g včelí medu

Oříšky lehce opražíme a poté umeleme. Smícháme je s vanilkou a cukrem a zalijeme horkým mlékem. Necháme asi 10 minut odstát, poté vyjmeme vanilku a podáváme.

Ostružinový krém s mandlemi

Ostružinový krém s mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ostružin, 4 balení bílého jogurtu, 100 g cukru krupice, 1 hrst mandlí

Osružiny omyjeme a dohladka rozmixujeme v mixéru. Přidáme cukr, bílý jogurt a nasekané nebo nastrouhané spařené mandle a dobře promícháme. Přelijeme do mističek a dozodbíme několika plody ostružin.

Tvaroh s bezinkami

Tvaroh s bezinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezinek, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 1/2 šálku mléka

Omyté, stopek zbavené bezinky svaříme s cukrem a citrónovou šťávou a po vychladnutí ušleháme s tvarohem a mlékem. Vychladíme a podáváme jako dezert.

Dezert Suzette

Dezert Suzette

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 vajec, šťáva z půl citrónu, 200 g cukru krystal, 180 g polohrubé mouky, sklenka meruňkových povidel, 1 balení dětských piškotů, 150 g sekaných ořechů, 150 g rozinek, 2 dcl rumu, 1 balení meruňkového kompotu i se šťávou, 5 vajec na krém, 200 g cukru krystal na krém, 300 g másla

Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citrónovjou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme. Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto m...

Jednoduchý, ale vynikající recept na torteliny se šunkou a omáčkou

Jednoduchý, ale vynikající recept na torteliny se šunkou a omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tortellin, 200 g šunkového salámu, 1 balení smetany ke šlehání , kukuřice, hrášek, mrkev, olej

Tortelliny necháme uvařit v mírně osolené vodě doměkka. Mezitím si nakrájíme šunkový salám na malé kostičky, který opečeme na pánvi. Přidáme trochu kukuřice nebo hrášku nebo mrkve ( dle libosti ). Necháme změknout. Jakmile jsou tortelliny h...

Bramborové krokety se sýrem

Bramborové krokety se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, uvařených ve slupce, 400 g tvrdého sýra, špetka muškátového ořechu, 2 vejce, 2 žloutky, 200 g strouhanky, 80 g hladké mouky, 150 ml oleje, 50 ml mléka, sůl, petrželka

Zemiaky olúpeme, pretlačíme a premiesime so strúhaným syrom, pridáme žĺtky, soľ, muškátový orech, hladkú múku a mlieko. Z vypracovaného cesta tvoríme válčeky, obalíme ich v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážame ich na horúcom oleji. Hotové posý...

stránka: