Čokoladové špice
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žĺtka s cukrom vymiešame dopenista, postupne pridáme po kvapkách horúcu vodu, tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný menší plech a upečieme. Z vychladnutého cesta formičkou povykrajujeme kolieska.
Krém: V mlieku alebo v smotane rozmiešame práškový a vanilkový cukor, pridáme kakao, za stáleho miešania necháme zovrieť a odstavíme. Do vychladnutej hmoty primiešame 2 žĺtka.
V hlbšej miske vymiešame maslo, po troške pridáme vychladnutú čokoládovú hmotu a jemne premiešame. Zmes necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Pomocou vrecka s ozdobnou trubičkou nanesieme na upečené kolieska parížsky krém a vytvoríme špice. Opäť necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Poleva: Nad parou rozpustíme tuk, pridáme cukor, kakao a polámanú čokoládu. Čokoládovú hmotu vymiešame a uvaríme hladkú polevu.
Pomocou drevenej špajdle špice namočíme do mierne vychladnutej čokoládovej polevy. Necháme stuhnúť.
25. 06. 2010
Ingredience
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 220 g cukru moučka (100 těsto, 120 Pařížský krém)
- 150 g hrubé mouky
- 60 g kakaa (40 Pařížský krém, 20 poleva)
- 170 g másla
- 50 g ztuženého tuku Cera
- 50 g cukru krupice
- 100 g čokolády na vaření
- 250 ml mléka
- 4 lžíce horké vody
- 1/4 prášku do pečiva
- tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
- 1 vanilkový cukr