Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 203

Dušená zelená fazolka s houbami

Dušená zelená fazolka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelené fazolové lusky), 250 g čerstvých hub, 40 g sádla, 1 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 60 g hladké mouky, pažitka

Cibuľku pokrájame na tenké plátky, zapeníme na masti, pridáme umyté posekané huby, drvenú rascu, mleté korenie a soľ, podlejeme ju a dusíme. Neskôr pridáme očistenú zelenú fazuľku pokrájanú na tenké rezance. Za podlievania ju udusíme s hubami do m...

Štika na český způsob

Štika na český způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg štiky, 120 g rajčat, 120 g žampionů, 80 ml oleje, 100 ml bílého vína, 1 citrón, 4 stroužky česneku, troška pažitky, špetka soli, troška tymiánu

Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme pod prúdom tečúcej vody, osušíme a pokrájame na porcie. Osolíme a z oboch strán opečieme do zlatista. Podlejeme bielým vínom a pridáme rajčiaky, rozkrájané šampiňóny, rozotretý cesnak a vetvičku tymiánu. Udusíme ...

Oříškové řezy za 15 minut

Oříškové řezy za 15 minut

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 65 g cukru krupice, 100 g lískových oříšků, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g čokolády na vaření

Lískové oříšky najemno umeleme. Žloutky vymícháme s cukrem a přidáme k nim namleté lískové oříšky a nakonec tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme asi 10 minut. Mezitím si ušleháme šlehačku a nastrouháme...

Jarní vitaminová bomba

Jarní vitaminová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek karotky, 1 svazek cibule, 1 hlávkový salát, 4 žampiony, 2 mladé kaleráby, 10 lusků mladého hrášku, 200 ml zakysané smetany, 100 g uzeného sýru oštiepok, citronová šťáva, špetka soli, lžička cukru

Očistenú umytú jarnú zeleninu, huby a cibuľku aj s vňaťou pokrájame na hrubšie rezance, osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor, postrúhany syr a zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou. Zmes dobre, ale zľahka premiešame a necháme v chlade odležať.

Uzená krkovička s ananasem

Uzená krkovička s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uzené krkovice, 5 cibulí, 500 g ananasového kompotu, 3 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička zázvoru, 1 lžíce cukru, 1 lžíce kari , špetka soli, 4 lžíce másla, 250 ml ananasové šťávy

Ananás nakrájame na kúsky,šťavu zlejeme. Cibuľu nakrájame na kolieska.Horčicu, zázvor, cukor, soľ, a 1/2PL kari vymiešame na pastu. Mäso potrieme pastou a vložíme do vymasteného pekáča. Okolo mäsa rozložíme nakrájaný ananás a kolieska cibule. Posy...

Houbová kaše

Houbová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hřibů, 80 g slaniny, 40 g hladké mouky, 100 ml kečupu, 100 ml červeného vína, 1 cibule , 4 stroužky česneku, troška majoránky, špetka soli

Posekanú cibuľu s rozotretým cesnakom opražíme na slanine, pridáme huby zomleté v mlynčeku na mäso, ďalej múku, kečup, majorán a soľ, všetko dobre premiešame a udusíme. Keď kaša zhustne, odstavíme ju a dochutíme červeným vínom. Podávame s opražený...

 Uzená kuřecí stehna dle hospodyně

Uzená kuřecí stehna dle hospodyně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 uzených kuřecích stehen, 20 plátků slaniny, 800 g kysané kapusty, 500 g na plátky nakrájených brambor

Stehna umyjeme, osušime a obalíme plátkami slaniny. Do pekáča dáme kyslú kapustu, na to navrstvíme zemiaky a nakoniec stehna. Pečieme v horúcej rúre cca 60minút.

Rychlé domácí špízy v trojobalu

Rychlé domácí špízy v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 500 g točeného salámu, 400 g tvrdého sýru, 2 vejce, 1/2 šálku hladké mouky, 1/2 hrnečku strouhanky

Malé cibule s průměrem do 5 cm (spíš podlouhlé) nakrájíme na kolečka. Plátky sýra o šířce asi 1 cm nakrájíme na čtverečky asi 2 x 2 cm. Točený salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jedna porce jsou asi dvě 10 - 15 cm špejle. Napícháme za sebou ...

Pečená srnčí kýta

Pečená srnčí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg vykoštěného srnčího stehna, 120 g domácí slaniny, 80 g tuku, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 10 borůvek nebo kuliček jalovce, 150 ml červeného vína

Mäso umyjeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme a na rozpálenej masti sprudka opečieme zo všetkých strán. Potom podlejeme červeným vínom pridáme borievky a prikryté pomaly dusíme. Keď je mäso mäkké, vložíme ho do rúry a pri ...

Halušky se zelím a uzeným

Halušky se zelím a uzeným

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks brambor, 350 g hladké mouky, 1 sáček kyselého zelí, 1 špetka soli, 2 ks vajec, 1 kousek uzeného masa, 6 hrstí strouhaného sýru, 3 hrsti cukru krystal

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle (stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytvářím...

Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, špetka soli, 3 lžičky strouhanky, 200 g másla, 2 lžíce cukru moučka

V míse smícháme tvaroh, vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Mouku přidáváme podle potřeby. Na pomoučněném vále vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm a nakrájíme ho na stejné dílky. Pomoučněnýma rukama vytvoříme šišky, které ve vroucí vodě po...

Vaječný řízek

Vaječný řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, špetka soli, 4 lžíce strouhanky, olej dle potřeby

Vejce rozšleháme v hrníčku, osolíme, přidáme strouhanku a nalijeme na olej v rozpálené pánvičce. Opečeme z obou stran. Po vyjmutí z pánvičky rozpůlíme a položíme na chléb namazaný hořčicí. Zdobíme okurkou, paprikou a rajčetem, popřípadě cibulkou n...

Bramboráčky s pikantní směsí

Bramboráčky s pikantní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 120 g hladké mouky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, 1 špetka soli, 2 ks slepičích vajec, 3 lžíce mléka, 3 kuřecí prsa, 1 konzerva fazolí ve šťávě, 1 ks cibule, 2 - 3 ks papriky (kapie), 1 špetka chilli koření, 1 špetka soli

Ze surovin vypracujeme těsto na bramboráky a upečeme je. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku. Chvilku opékáme. Poté přidáme fazole i se šťávou. Nakonec dochutíme solí a chilli ...

Tvarohový dort nepečený

Tvarohový dort nepečený

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 250 g cukru moučka, 2 ks slepičích vajec, 2 dcl mléka, 125 g másla, 2 lžíce želatiny + 2dcl mléka, 1 balení piškotů, čerstvé nebo kompotované ovoce, 1 sáček práškové želatiny na dozdobení, 1 hrst ovoce na dozdobení

Želatinu zalijeme 2dcl mléka a necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme k varu. Dáme do mixéru, přidáme všechno ostatní a umixujeme hladkou hmotu. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme polovinu hmoty, naskládáme piškoty,...

Koláč rebarborový

Koláč rebarborový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 130 g margarínu na vaření, 4 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru, 1-1,5 kg rebarbory, 160 g cukru krupice, troška skořice, 4 bílky - sníh, 60 g cukru moučka

Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého tuku (Hera) a žloutků. Necháme půl hodiny v lednici zabalené ve fólii. Oloupanou reveň nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. Promícháme ji se 160 g cukru. Těsto vyválíme a rozložíme na plech vymazaný...

Rebarborový bezé dort

Rebarborový bezé dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g margarínu na vaření, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 slepičí vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 g rebarbory, 2 žloutky, 1 lžíce Solamylu, 50 g cukru moučka, 5 lžic sladké smetany, 3 bílky, 150 g cukru moučka

Nakrájenou rebarboru dusíme s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 26 cm. Troubu si předehřejeme na 200°C. Utřeme margarín (Heru) s cukrem a s vanilkovým cukrem. Postupně vešleháme vejce, přisypeme mouku s kypříc...

Tuňákový salát s rýží

Tuňákový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček rýže, 1 balení tuňáka ve vlastní šťávě, 2 rajčata, 1 okurka, 3 jarní cibulky

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Zeleninu pokrájame, zmiešame s ryžou a tuniakom vo vlastnej šťave. Šťavu nevylievame ale pridáme ju do šalátu. Šalát necháme postáť v chladničke a dobrú chuť.

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku nebo krkovice, lžička soli, lžička pepře, 400 g kyselé kapusty, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, troška kmínu

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso osolíme, okoreníme posypeme rascou, po...

Zveřinová paštika

Zveřinová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g srnčího plecka, 300 g jater ze zvěřiny, 200 g prorostlé slaniny, 4 dcl červeného vína, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 50 g sušených švestek, 50 g pistácií, 5 vajec, 1 dcl smetany ke šlehání , nové koření, celý pepř, mletý pepř, muškátový ořech, bobkový list, sůl

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku do zlatistva až hneda. Pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme. Počas dusenia podlievame červeným vínom. Potom pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme a okoreníme. Dusíme as...

Brambory v sýrové omáčce

Brambory v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 3 vejce, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1 l mléka, 100 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Svetlú zápražku pripravte z masla a múky. Zrieďte ju mliekom, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Potom pridajte postrúhaný syr a odstavte. Zemiaky uvarte v šupke, ošúpte, nakrájajte na plátky a premiešajte s uvarenými vajciami, pokrájanými na k...

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 5-6 lžic bílého rumu, 1 limeta, 1/2 hrnečku třtinového cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička skořice, ovoce a máta na ozdobu

Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy. V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Druh...

Jednoduché rychlošpízy

Jednoduché rychlošpízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 cibule, 3 brambory, špetka soli, hrst grilovacího koření

Brambory a špekáčky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na větší kousky. Vše střídavě napichujeme na špízy, poté osolíme a posypeme grilovacím kořením. Zabalíme do alobalu a dáme péci cca na 30 minut do trouby.

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky taveného sýra, 80 g másla, 1/2 cibule, 2 - 3 svazky ředkviček, špetka soli

Máslo utřeme se sýry, přidáme jemně nakrájenou cibuli a nastrouhané ředkvičky. Podle chuti osolíme. Mažeme na krajíčky veky, pečiva a hustě sypeme pažitkou.

Kmínový sýr

Kmínový sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tučného tvarohu, 100 g másla, lžička kmínu, 1/2 lžičky soli

Tvaroh napěchujeme do vysoké nádoby a necháme na teplém místě zkysat. Pak jej utřeme s máslem, solí a kmínem a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Sýr odstavíme, nalijeme na misku a necháme vychladnout.

Mléčná bezinkáda

Mléčná bezinkáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 květy Bezu černého, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového cukru, 2 žloutky

Mléko přivedeme k varu a přelijeme jím dobře očištěné bezové květy. Necháme 30 minut louhovat a přecedíme. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme k nim vychladlé bezové mléko a rozšleháme dohladka. Podáváme vychlazené.

stránka: