Křehké škvarkové pagáčky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1432
kalorií
4.0g
cukrů
11.0g
tuků
46.0g
bílkovin
Příprava
Do múky dáme zomleté škvarky, v mlieku nakysnuté droždie, žĺtky, smotanu, soľ a dobre vypracujeme. cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, poskladáme na štvoro a necháme stať 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme, znovu poskladáme a necháme odpočívať. Nakoniec cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm, okrúhlou formičkou povykrajujeme pagáčiky, na povrchu urobíme nožom mriežky, pagáčiky dáme na plech a necháme nakysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v dobre vyhriatej rúre.
Jozef25. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.