Chybějící obrázek

Višňový zákusek

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

35min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

3190 kalorií
1.0g cukrů
97.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Žloutky s moučkovým a s vanilínovým cukrem utřeme. Přidáme mleté ořechy, polohrubou mouku a tuhý sníh z bílků. Smícháme. Těsto rozetřeme na plech, pokrytý papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí papír odstraníme. Naplníme krémem a necháme vychladnout. Potom natřeme vyšlehanou smetanou se ztužovačem.
Náplň: Višně z 1 kompotu vypeckujeme a umeleme na mlýnku. Šťávu z kompotu dolejeme do 7 dl vodou. Přidáme umleté višně, 150g cukru a dáme vařit. Přidáme 3 vanilkové pudinky, rozmíchané s trochou šťavy a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do horké přidáme sníh z bílků a 180 g cukru. Sníh přidáváme postupně, přitom ho pomalu promícháváme vařečkou. Hotový krém vylejeme na piškot. Na vychladnutý zákusek natřeme vyšlehanou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.

přidejte na:
Jana Langrová

25. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuci zákusok
katka16031 17. 06. 2016, 11:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to osviežujuci zákusok
dušanka 22. 09. 2016, 20:17
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutný višňový zákusok,osvedčila sa mi
majka 28. 10. 2016, 23:10
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý zákusok, vyskúšaný
hanka 23. 12. 2018, 22:55