Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1980
kalorií
1.0g
cukrů
83.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Umytý očistený jazyk dáme variť do osolenéj vody. Z masla a múky pripravíme červenú zápražku s postrúhanou cibuľou, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť. Pridáme rozotreté sardelky, smotanu, podľa chuti osladíme a okoreníme celým korením, klinčekom, škoricou a citrónovou šťavou. Do hotovej omáčky pridáme olúpaný a pokrájaný uvarený jazyk.
Tip k receptu
Podávame s ryžou, tarhoňou, knedľou alebo zemiakmi.
Jozef28. 06. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.