Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1980 kalorií
1.0g cukrů
83.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Umytý očistený jazyk dáme variť do osolenéj vody. Z masla a múky pripravíme červenú zápražku s postrúhanou cibuľou, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť. Pridáme rozotreté sardelky, smotanu, podľa chuti osladíme a okoreníme celým korením, klinčekom, škoricou a citrónovou šťavou. Do hotovej omáčky pridáme olúpaný a pokrájaný uvarený jazyk.

Tip k receptu

Podávame s ryžou, tarhoňou, knedľou alebo zemiakmi.

přidejte na:
Jozef

28. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
dušanka
chystám sa vyskúšať

13. 10. 2016, 20:16

Svetlana
recept je chuťovo výborný, omáčka lahodná

07. 06. 2017, 21:06

majka
chuťovo zaujímava omáčka

07. 11. 2017, 19:10

palino
dobrý recept

26. 12. 2018, 14:43

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.