Kyselá polévka s houbami a ztracenými vejci
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
736
kalorií
2.0g
cukrů
35.0g
tuků
43.0g
bílkovin
Příprava
Ošúpané a pokrájané zemiaky uvaríme v mierne osolenej vode spolu s koreninami. Huby opláchneme a sparime v horúcej vode, zvlášť uvaríme do mäkka, zlejeme a pridáme k zemiakom. Zo smotany a múky si pripravíme zátrepku, ktorú zriedime mliekom, pridáme k zemiakom, povaríme a na chvíľu odstavíme. Dochutíme soľou, cukrom, muškátovým orieškom a octom, pridáme posekaný kôpor. Nakoniec znovu zohrejeme na bod varu, opatrne vyklepneme vajcia odstavíme a za 10 minút môžeme podávať.
Tip k receptu
Polievka je lepšia zo sušených hríbov ako z čerstvých. Sušene sú aromatickejšie.
Jozef09. 08. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.