Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovocný dort s želatinou

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 40min
Nutriční hodnoty
3464 kalorií 1.0g cukrů 180.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme. Přilijeme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přisypeme pomerančovou a citronovou kůru a vmícháme sníh z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut. Necháme vychladnout. Připravíme si ovoce a scezený kompot, které poklademe na korpus (někdo ho ještě maže marmeládou, ale my ho nemáme rádi tak sladký). Pak si dle návodu připravíme želatinu. Po jejím ztuhnutí ji jemně naběračkou nanášíme na korpus s ovocem.

Bulb Tip k receptu

Neměla jsem doma jinou želatinu, ale dort by vypadal lépe, kdyby jste korpus potřeli tmavou marmeládou, na to jste dali ovoce a použili čirou želatinu, při jejíž přípravě byste použili trošku sladké vody z kompotu, jež by vám želatinu obarvila. Vypadalo by to určitě efektněji, než na mé fotografii :-)


Přidat na Pinterest
Vera

14. 08. 2010, Recept navštíven: 20386x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobré

19. 09. 2016, 18:05

Přidat komentář
Thumb
recept je super nikdy jsem nic takoveho nedelal a povedlo se mi to na 1s hvezdičkou velice chutny

zdenda369 13. 03. 2012, 21:33

Facebook komentáře