Ovocný dort s želatinou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme. Přilijeme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přisypeme pomerančovou a citronovou kůru a vmícháme sníh z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut. Necháme vychladnout. Připravíme si ovoce a scezený kompot, které poklademe na korpus (někdo ho ještě maže marmeládou, ale my ho nemáme rádi tak sladký). Pak si dle návodu připravíme želatinu. Po jejím ztuhnutí ji jemně naběračkou nanášíme na korpus s ovocem.
Tip k receptu
Neměla jsem doma jinou želatinu, ale dort by vypadal lépe, kdyby jste korpus potřeli tmavou marmeládou, na to jste dali ovoce a použili čirou želatinu, při jejíž přípravě byste použili trošku sladké vody z kompotu, jež by vám želatinu obarvila. Vypadalo by to určitě efektněji, než na mé fotografii :-)
Vera14. 08. 2010