Plněné sojové medailonky v sýrovém těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Sójové plátky podle návodu na obalu necháme povařit, vychladnout a pak dobře vymačkáme přebytečnou vodu.
Pórek i anglickou slaninu si nakrájíme nadrobno a na lžičce másla obojí osmažíme. Směs také necháme zchladnout.
Do připravených medailonků opatrně uděláme ostrým nožem kapsičku a tu naplníme směsí pórku a slaniny. Otvor zajistíme párátkem.
Vymícháme těstíčko z vejce, mouky, Solamylu, strouhaného sýra, piva a špetky soli. Těstíčko má mít konzistenci jako na palačinky. Hustotu můžeme upravit přidáním mouky, Solamylu nebo piva.
Naplněné sójové kousky namáčíme do těstíčka a smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Tip k receptu
Přesvědčila jsem se, že takto připravené sójové "maso" chutná i zapřísáhlým odpůrcům (v tomto případě mému manželovi- netušíc, že jí sóju, si pochutnal na studených zbytcích :o) ) Anglická slanina sóju ochutí a ovoní k nepoznání!
Angel 66611. 08. 2010