Rizoto s chřestem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1056
kalorií
0.0g
cukrů
93.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Rozpustíme si máslo a orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Přidáme suchou rýži a důkladně smícháme.
Přilijeme víno, přisypeme kurkumu a vaříme asi 1 minutu. Přidáme vývar a přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání necháme vařit asi 15 minut.
Z chřestu odkrojíme tuhé konce a nasekáme ho nadrobno. V horké osolené vodě vaříme asi 5 minut.
Do rýže přisypeme hrášek, chřest a pod pokličkou vaříme asi 5 minut. Vaříme dokud rýže není pevná, ale ne tvrdá.
Rizoto posypeme parmazánem a můžeme podávat.
Tip k receptu
Můžeme podávat s čerstvou zeleninovou oblohou.
andrea9212. 08. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.