Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Masovo - rýžový nákyp

Masovo - rýžový nákyp

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1632 kalorií 0.0g cukrů 110.0g tuků 159.0g bílkovin

Příprava

Orestujerme si nasekanou slaninu. Když je slanina hotová vybereme ji z omastku a dáme si ji stranou. Nadrobno si nasekáme cibuli a dozlatova ji osmažíme na tuku ze slaniny.
Pokrájíme si celer na kostičky a na proužky si nakrájíme papriku a přidáme k cibuli a slanině. Přidáme vodu a dusíme do měkka. Dochutíme prolisovaným česnekem a pepřem. A opět trošku podusíme.
Směs smícháme s masem a orestujeme ho. Nakonec směs dochutíme pepřem a solí. Pod masem by mělo zbýt trochu vody, aby při pečení rýže náležitě ochutila.
Dáme si vařit rýži. Fazole dáme okapat z nálevu, přidáme do uvařené rýže a důkladně promícháme.
Směs dochutíme pepřem a mletým kmínem.
Do pekáčku dáme masovou směs, navrch rozložíme rýži a nakonec posypeme anglickou slaninou. Předehřejeme si troubu asi na 220°C a nákyp pečeme asi 30 minut.

Bulb Tip k receptu

Pokud máte rádi pikantní jídlo, vyzkoušejte chilli fazole.


andrea92

12. 08. 2010, Recept navštíven: 1531x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře