Masovo - rýžový nákyp
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Orestujerme si nasekanou slaninu. Když je slanina hotová vybereme ji z omastku a dáme si ji stranou. Nadrobno si nasekáme cibuli a dozlatova ji osmažíme na tuku ze slaniny.
Pokrájíme si celer na kostičky a na proužky si nakrájíme papriku a přidáme k cibuli a slanině. Přidáme vodu a dusíme do měkka. Dochutíme prolisovaným česnekem a pepřem. A opět trošku podusíme.
Směs smícháme s masem a orestujeme ho. Nakonec směs dochutíme pepřem a solí. Pod masem by mělo zbýt trochu vody, aby při pečení rýže náležitě ochutila.
Dáme si vařit rýži. Fazole dáme okapat z nálevu, přidáme do uvařené rýže a důkladně promícháme.
Směs dochutíme pepřem a mletým kmínem.
Do pekáčku dáme masovou směs, navrch rozložíme rýži a nakonec posypeme anglickou slaninou. Předehřejeme si troubu asi na 220°C a nákyp pečeme asi 30 minut.
Tip k receptu
Pokud máte rádi pikantní jídlo, vyzkoušejte chilli fazole.
andrea9212. 08. 2010