Chybějící obrázek

Masovo - rýžový nákyp

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1632 kalorií
0.0g cukrů
110.0g tuků
159.0g bílkovin


Příprava

Orestujerme si nasekanou slaninu. Když je slanina hotová vybereme ji z omastku a dáme si ji stranou. Nadrobno si nasekáme cibuli a dozlatova ji osmažíme na tuku ze slaniny.
Pokrájíme si celer na kostičky a na proužky si nakrájíme papriku a přidáme k cibuli a slanině. Přidáme vodu a dusíme do měkka. Dochutíme prolisovaným česnekem a pepřem. A opět trošku podusíme.
Směs smícháme s masem a orestujeme ho. Nakonec směs dochutíme pepřem a solí. Pod masem by mělo zbýt trochu vody, aby při pečení rýže náležitě ochutila.
Dáme si vařit rýži. Fazole dáme okapat z nálevu, přidáme do uvařené rýže a důkladně promícháme.
Směs dochutíme pepřem a mletým kmínem.
Do pekáčku dáme masovou směs, navrch rozložíme rýži a nakonec posypeme anglickou slaninou. Předehřejeme si troubu asi na 220°C a nákyp pečeme asi 30 minut.

Tip k receptu

Pokud máte rádi pikantní jídlo, vyzkoušejte chilli fazole.

přidejte na:
andrea92

12. 08. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nákyp je chuťovo dobrý so všetkými surovinami

Svetlana 30. 05. 2017, 19:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý jednoduchý nákyp

majka 03. 07. 2017, 20:50

Přidat komentář