Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zapékané brambory se slaninou

Zapékané brambory se slaninou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2340 kalorií 0.0g cukrů 177.0g tuků 108.0g bílkovin

Příprava

Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Oloupeme brambory a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, rozkrojíme cibuli na půl a pak na plátky, nakrájíme slaninu (ideální koupit rovnou krájenou). Do mísy dáme na dno nejdříve nakrájené syrové brambory, na ně proužky cibule, důkladně posolíme a podle potřeby popepříme, pak slaninu. Pak zase brambory, cibule, sůl, pepř, slanina... Poslední vrstvu tvoří brambory, sůl, pepř. Poté rovnoměrně zalijeme smetanou, důležité je nedávat brambory a slaninu moc natěsno nebo nahusto, jinak tím smetana dobře neproteče. Přikryjeme víkem mísy, dáme zapéct na 230 °C, cca 1 hodinu, dokud nezačnou horní brambory zlátnout. Mezitím si najemno nastrouháme sýr. Až budou hotové brambory, posypeme sýrem a bez víka pečeme ještě asi 10 minut, až začne lehce zlátnout i sýr.


tikivikiniki

01. 08. 2010, Recept navštíven: 2107x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře