Chybějící obrázek

Zapékané brambory se slaninou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2340 kalorií
0.0g cukrů
177.0g tuků
108.0g bílkovin


Příprava

Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Oloupeme brambory a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, rozkrojíme cibuli na půl a pak na plátky, nakrájíme slaninu (ideální koupit rovnou krájenou). Do mísy dáme na dno nejdříve nakrájené syrové brambory, na ně proužky cibule, důkladně posolíme a podle potřeby popepříme, pak slaninu. Pak zase brambory, cibule, sůl, pepř, slanina... Poslední vrstvu tvoří brambory, sůl, pepř. Poté rovnoměrně zalijeme smetanou, důležité je nedávat brambory a slaninu moc natěsno nebo nahusto, jinak tím smetana dobře neproteče. Přikryjeme víkem mísy, dáme zapéct na 230 °C, cca 1 hodinu, dokud nezačnou horní brambory zlátnout. Mezitím si najemno nastrouháme sýr. Až budou hotové brambory, posypeme sýrem a bez víka pečeme ještě asi 10 minut, až začne lehce zlátnout i sýr.

přidejte na:
tikivikiniki

02. 08. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané, chutné
hanka 30. 11. 2019, 20:44
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné zapekané zemiaky
Svetlana 28. 01. 2020, 21:30