Těftěly v rajčatové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1852
kalorií
0.0g
cukrů
155.0g
tuků
96.0g
bílkovin
Příprava
Do zomletého mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, mleté korenie, zvlhčíme vodou a dobre premiešame. Mäsovú masu rozdelíme na menšie kúsky (tri na jednu porciu) a formujeme guľky, ktoré obalíme v múke a opečieme na oleji. Zvyšný tuk zaprašíme zvyškom múky, popražíme, podlejeme vývarom a pridáme rajčiakový pretlak. Všetko mierne povaríme, ochutíme citrónovou šťavou, cukrom, tymianom a podľa potreby prisolíme, pridáme maslo a v tejto šťave podusíme opečené teftely.
Tip k receptu
K teftelom a omáčke podávame maslové halušky alebo knedle.
Jozef01. 08. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.