Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 306

Barevný knedlík

Barevný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1 vejce, 1 mrkev, troška pažitky

Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut.

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 30 g másla, koření na bylinkové máslo

Brambory uvaříme , necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plech. Máslo rozehřejeme, vmícháme do něj trochu koření na bylinkové máslo a směsí brambory vydatně potřeme. Dáme do předehřáté trouby a prudce...

Luxusní nádivka

Luxusní nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 vajec, 1 hrst mladých kopřiv, 500 g vepřové plece, 500 g vařeného uzeného masa, 50 g majonézy, 700 ml vepřového bujónu, 5-10 stroužků česneku

Rohlíky nakrájíme a namočíme do vepřového bujónu. Na kostičky nakrájíme také maso a přidáme do mísy. Dále přidáme žloutky, posekané kopřivy, majonézu a utřený česnek. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme. Po té nádi...

Majonéza speciál na zelený čtvrtek

Majonéza speciál na zelený čtvrtek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špenátu, 2 větší kyselé sterilované okurky, 2 lžičky kaparů, 150 g majonézy, sůl, špetku cukru moučky, 1-2 lžičky citrónové šťávy

Špenát malinko podlijeme, zlehka osolíme a podusíme. Přidáme nasekané kapary a ještě chvíli dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Celou směs necháme zchladnout. Mezitím si na jemno nastrouháme okurky a vše smícháme s majonézou. Dochutíme solí, š...

Kuřecí steak s broskví

Kuřecí steak s broskví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžičku kari koření, 1-2 lžičky grilovacího koření, 1 konzervu broskví

Maso naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme maso z obou stran pozvolna do zlatova, vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku nalijeme šlehačku, přidáme bílý jogurt a kari koření, mícháme a necháme projít varem. Na talíř dá...

Kakaové bochánky

Kakaové bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg sádla, 15 dkg cukru moučka, 16 dkg hladké mouky, 6 dkg kakaa, 1 vanilkový cukr smíchaný s troškou moučkového cukru na obalení

Z ingrediencí uděláme těsto,které necháme cca půl hodiny odležet v ledničce! Poté tvoříme kuličky které dáme na vymazaný plech,a mírně pečeme! Nakonec po upečení obalíme kuličky v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem!

Nepečené dvoubarevné roládky

Nepečené dvoubarevné roládky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dětských piškotů, 50 g mandlí, 70 g Hery, 150 g cukru moučky, 50 ml vaječného likéru, 2 lžíce kakaa

Piškoty dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem. Mandle spaříme horkou vodou, zbavíme slupky a nastrouháme. Heru nakrájíme na malé kousky(nebo nastrouháme)a utřeme s cukrem dohladka. Přidáme piškotové drobečky a vaječný likér. Vypracujeme hladkou hmot...

Kakaový dort

Kakaový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky vody, 1/2 sáčku kakaa, 1 máslo, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 140 g cukru moučky, 2 balení piškotů dětských, 1 balení mandlí, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku)

Ve dvou sklenicích vody svaříme kakao a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr mícháme do pěny. Tento krém vmícháme do kakaové hmoty, postupně přidáme žloutky a ještě krátce šleháme. Mandle spaříme a oloupeme, osušené nasekáme a přisype...

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g droždí (kvasnice), 40 g másla, 125 ml mléka, 3 vejce, 1 cibule, strouhanka na zahuštění, pažitka na dochucení a dozdobení, sůl, pepř

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Ihned podlijeme mlékem, zahustíme strouhankou a podusíme. Když hmota začíná být opět sypká, přilijeme osolená a opepřená vejce a n...

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Nepečené kokosové oči

Nepečené kokosové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru moučky, 120 g másla, 6 uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky, 1 čokoládovou polevu

Žloutky nastrouháme, smícháme s cukrem, máslem a kokosovou moučkou. Tvarujeme kuličky, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme čokoládovou polevu.

 Zeleninové smaženky

Zeleninové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg Eidamu (Edamu), 4 vejce, 1/2-1 balení mražené zeleninové směsi, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Sýr nastrouháme, přidáme vejce, mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a na oleji utvoříme malé placičky, které opečeme. Množství je pouze orientační, záleží na chuti a hlavně aby se těsto spojilo. Rychlá a dobrá chuťovka i bez brambor pro nečekan...

Plněné řízky

Plněné řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky dietního salámu, 4 plátky anglické slaniny, 1 vejce, sůl, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky

Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek salámu a proužek slaniny. Přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo párátky a obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka. Smažíme do...

Domací nakládaný hermelín

Domací nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 Hermelínů, 10 čili papriček, 5 cibulí, 5 lžiček chilli koření, 5 lžiček mletého pepře, 5 lžiček grilovacího koření, 1 l rostlinného oleje

Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice, do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme okořeněný sýr, který přikryjeme podélně nedokrojenými papričky. Toto zalijeme olejem a př...

Nedietní řízky

Nedietní řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 100 g strouhanky, 4 vejce, 250 ml smetany, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření, sůl, 1 lžíci sojové omáčky

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády – smícháme olej, rozetřený česnek, sojovou omáčku a koření. Necháme v ledničce nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z marinády, ale tak, aby na nich trochu zůstala, obalíme ...

Chleba

Chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky vody, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru krupice, 2 lžičky kmínu, 3 hrnečky hladké mouky, 2 hrnečky žitné chlebové mouky, 1 lžičku droždí (kvasnic)

Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

Nepečená  pochoutka z kysané smetany a banánů

Nepečená pochoutka z kysané smetany a banánů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g piškotů dětských, 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, 3 banány, 2 lžíce uvařené instantní kávy, 1 čokoládu na vaření

Zakysanou smetanu rozmícháme s vanilkovým cukrem a vmícháme nastrouhanou čokoládu na vaření. Středně velkou půlkulatou mísu vyložíme potravinářskou fólií, na dno nalijeme čtvrtinu dávky zakysané smetany, na ni poklademe kolečka banánu, zalijeme d...

Bezlepkové piškoty

Bezlepkové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g cukru moučky, 6 lžic horké vody, 150 g bezlepkové mouky, 50 g Solamylu, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíci olivového oleje

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Mouku prosejeme se Solamylem a kypřicím práškem a tuto směs přisypáváme za stálého šlehání (pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček) ke žloutkové pěně. N...

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 4 Hermelíny, 50 g másla, pepř, 5 lžic nasekané petrželové nati

Velké hlavičky žampionů očistíme a položíme na pečicí papír potřený máslem. Do každé hlavičky postavíme trojúhelníček Hermelínu, lehce opepříme a v troubě zapečeme. Podáváme posypané petrželkou

Roláda z nivy

Roláda z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg hladké mouky, 18 dkg másla, 1/3 kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 14 dkg Nivy, 1 vejce, 1 lžíci sezamu

Nivu nastrouháme a utřeme s 10 dkg másla. Z mouky, 8 dkg másla, prášku do pečiva a soli zpracujeme těsto, rozválíme a potřeme náplní z Nivy. Stočíme do rolády a dáme do ledničky do druhého dne uležet. Potom nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm), potř...

Bosáky

Bosáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 1 vejce, 100 g hrubé mouky, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, sůl

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme do vroucí vody menší knedlíčky, které vaříme asi 8 minut. Během varu nadzvedáváme knedlíky ode dna hrnce. M...

Česnekové brambory

Česnekové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 česneky, 20 ml olivového oleje, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky, klademe na plech vymazaný olejem. Brambory na povrchu potřeme olejem s utřeným česnekem a na konec osolíme. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Domácí hranolky

Domácí hranolky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambory, sůl

Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 ...

Plněné ořechové oplatky

Plněné ořechové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g vlašských (80 z nich namletých, zbytek nasekaných), 150 g cukru krystalu, 50 g másla, 1 lžíce černé silné kávy, 1 balení oplatek (surových)

Krystal a lžíci vody necháme zkaramelizovat na světlý karamel. Přidáme k němu pomleté a sekané ořechy a necháme chvilku zapražit. Potom přidáme lžíci kávy a zamícháme. Odstavíme z ohně a přidáme máslo a vymícháme. Směsí potřeme oplatek a na něj po...

Tuňákové těstoviny II.

Tuňákové těstoviny II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka, 350 g špaget, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička cukru krupice, kořenová petržel, i její nať

Cestoviny uvaríme podľa návodu a scedíme. Petržel nastrúhame na rezančeky a zmiešame s tuniakom, kyslou smotanou, šťavou z citróna, cukrom a soľou. Masu vmiešame do cestovín a dozdobíme petrželovou vňaťou.

stránka: