Florida
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bílky ušleháme dotuha, po částech zašleháme cukr krupici, po jednom žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Dortovou formu vyložíme papírem, vlijeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 150 ºC. Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme na dva pláty. Na strany vzniklé po rozřezání rozložíme ovoce, zakryjeme krémem a necháme ztuhnout. Potom rozetřeme pevně ušlehanou šlehačku, která vytvoří další vrstvu. Pak už stačí jen nakrájet a posypat strouhanou čokoládou.
Krém: Z mléka, cukru moučkového a vanilkového a pudinkových prášků uvaříme pudink. Když trochu zchladne, tak do něj zašleháme máslo a ochutíme rumem nebo rumovou trestí, popř. dosladíme moučkovým cukrem. Pro zrychlení je možno moučník místo v dortové formě, upéct přímo na plechu. Poměr surovin se nemění.
20. 11. 2009