Opilec
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
4 bílky ušleháme dotuha a pomalu přidáváme cukr krupici, 4 žloutky, 4 lžíce mouky s 1 práškem do pečiva a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout a po vychladnutí, piškot natřeme libovolnou ovocnou marmeládou.
6 bílků ušleháme dotuha a postupně přidáváme 150 g cukru moučky, mák, 150 g kokosu s 1 práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct. Když začne těsto zlátnou, vypneme troubu a dáme vychladnout. Po vychladnutí položíme na 1. vrstvu
1,5 hrnečku mléka dáme vařit. Ze 6 žloutků, 100 g cukru moučky, bramborového škrobu, 2 lžic hladké mouky a vanilkového cukru ušleháme kaši, kterou vlijeme do vařícího se mléka a uvaříme jako pudink a dáme vychladnout. Ušleháme máslo a postupně přidáváme vychladlý pudink a ušleháme krém. Tento krém namažeme na 2. vrstvu s mákem.
Piškoty namáčíme v rumu a klademe na krém. Nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou posypeme zbylým kokosem. Dáme vychladit, nejlepší jsou řezy další den, ale u nás to do druhého dne nevydrží.
Tip k receptu
Tip na domácí čokoládovou polevu: rozpustíme 3 lžíce Hery, 6 lžic cukru, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody. Vše mícháme, dokud nevznikne hladká hmota.
linkinkatka20. 11. 2009