Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Opilec

Opilec

Obtížnost Čas přípravy
5dní 0h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 5dní 1h 0min
Nutriční hodnoty
768 kalorií 1.0g cukrů 10.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

4 bílky ušleháme dotuha a pomalu přidáváme cukr krupici, 4 žloutky, 4 lžíce mouky s 1 práškem do pečiva a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout a po vychladnutí, piškot natřeme libovolnou ovocnou marmeládou.
6 bílků ušleháme dotuha a postupně přidáváme 150 g cukru moučky, mák, 150 g kokosu s 1 práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct. Když začne těsto zlátnou, vypneme troubu a dáme vychladnout. Po vychladnutí položíme na 1. vrstvu

1,5 hrnečku mléka dáme vařit. Ze 6 žloutků, 100 g cukru moučky, bramborového škrobu, 2 lžic hladké mouky a vanilkového cukru ušleháme kaši, kterou vlijeme do vařícího se mléka a uvaříme jako pudink a dáme vychladnout. Ušleháme máslo a postupně přidáváme vychladlý pudink a ušleháme krém. Tento krém namažeme na 2. vrstvu s mákem.

Piškoty namáčíme v rumu a klademe na krém. Nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou posypeme zbylým kokosem. Dáme vychladit, nejlepší jsou řezy další den, ale u nás to do druhého dne nevydrží.

Bulb Tip k receptu

Tip na domácí čokoládovou polevu: rozpustíme 3 lžíce Hery, 6 lžic cukru, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody. Vše mícháme, dokud nevznikne hladká hmota.


linkinkatka

20. 11. 2009, Recept navštíven: 1486x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

07. 10. 2016, 19:04

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept poznám, je vyskúšaný a veľmi dobrý

14. 12. 2016, 19:57

Přidat komentář

Facebook komentáře