Rybízový koláč s vaječným krémem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme 4 vejce.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a mandlemi a vmícháme do našlehané pěny.
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Rovnoměrně posypeme opraným a okapaným rybízem.
Ze dvou zbývajících vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky, smetanu ke šlehání a 2 sáčky vanilkového cukru ušleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové pěny. Vzniklý vaječný krém nalijeme na rybíz.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme asi 40 minut.
Koláč necháme dobře vychladnout a pak teprve krájíme.
Tip k receptu
Vaječný krém na povrchu rychle hnědne. Abychom předešli spálení, doporučuju asi po 15 minutách koláč zakrýt alobalem a dopéct přikrytý.
Angel 66606. 07. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: dle receptu
Sonia005 08. 01. 2013, 22:10
priksis 26. 06. 2016, 22:00