Rybízový kynutý koláč

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

3138 kalorií
10.0g cukrů
81.0g tuků
72.0g bílkovin


Příprava

Z vlažného mlieka, trochy kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame so štipkou soli, rozpusteným maslom, rozšľahaným vajcom a kváskom a vypracujeme hladké, vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.
Medzitým ríbezle umyjeme a osušíme. Hrubú múku zmiešame s práškovým cukrom a Herou na posýpku.
Väčší plech vymastíme tukom, cesto vyvaľkáme, preložíme do plechu, kraje potrieme maslom, na cesto rozložíme ríbezle a posypeme ich pripravenou posýpkou.
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút. Koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšané, velmi chutné

26. 03. 2017, 19:55

Chybí obrázek
dobrý ovocný kysnutý koláč

02. 04. 2019, 19:05

Přidat komentář
Chybí obrázek
Je skoro půl noc, teď jsme dopekla tuto buchtu a ujídám a ujídám, že na snídani nezbude, asi jsme nikdy nic lepšího neupekla a to já peču pořád, luxus a moc děkuju za recept!

Věra Olomouc 11. 07. 2011, 23:22

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.