Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rybízový kynutý koláč

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 20min
Nutriční hodnoty
3138 kalorií 10.0g cukrů 81.0g tuků 72.0g bílkovin

Příprava

Z vlažného mlieka, trochy kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame so štipkou soli, rozpusteným maslom, rozšľahaným vajcom a kváskom a vypracujeme hladké, vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.
Medzitým ríbezle umyjeme a osušíme. Hrubú múku zmiešame s práškovým cukrom a Herou na posýpku.
Väčší plech vymastíme tukom, cesto vyvaľkáme, preložíme do plechu, kraje potrieme maslom, na cesto rozložíme ríbezle a posypeme ich pripravenou posýpkou.
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút. Koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.


Přidat na Pinterest
uschi3

18. 04. 2010, Recept navštíven: 4155x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané, velmi chutné

26. 03. 2017, 19:55

Přidat komentář
Thumb
Je skoro půl noc, teď jsme dopekla tuto buchtu a ujídám a ujídám, že na snídani nezbude, asi jsme nikdy nic lepšího neupekla a to já peču pořád, luxus a moc děkuju za recept!

Věra Olomouc 11. 07. 2011, 23:22

Facebook komentáře