Rybízový kynutý koláč
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
3138
kalorií
10.0g
cukrů
81.0g
tuků
72.0g
bílkovin
Příprava
Z vlažného mléka, trochy krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným máslem, rozšlehaným vejcem a kváskem a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme ho a necháme nakynout.
Mezitím rybíz omyjeme a osušíme. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem a Herou na drobenku.
Větší plech vymažeme tukem, těsto vyválíme, přendáme na plech, kraje potřeme máslem, na těsto rozložíme rybíz a posypeme připravenou drobenkou.
Plech vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut. Koláč necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
18. 04. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.