Salát z mladého zelí
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
328
kalorií
15.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Hlávku zelí překrojte nejdřív na polovinu a půlky rozdělte na čtvrtky. Podél řezné strany krájejte na velmi slabé nudličky a dejte je do velké mísy. Přidejte sůl s kmínem a rukou promněte. Nechte chvilku odležet v chladu. Mezitím očistěte a nastrouhejte karotku. Z citrónu nastrouhejte 1/4 lžičky kůry a pak z něj vymačkejte šťávu. Smíchejte ji s cukrem, kůrou a olejem. Do odleželého zelí, které pustilo šťávu, přidejte nastrouhanou karotku a citrónovou zálivku. Promíchejte a servírujte.
Tip k receptu
Salát můžete ozdobit i jedlými kvítky, jako je například chrpa nebo sedmikráska. Nebojte se experimentovat a využívejte všeho jedlého, co vám příroda v létě nabízí.
Šéfredaktor06. 11. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.