Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Salát z mladého zelí

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 30min
Nutriční hodnoty
328 kalorií 15.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Hlávku zelí překrojte nejdřív na polovinu a půlky rozdělte na čtvrtky. Podél řezné strany krájejte na velmi slabé nudličky a dejte je do velké mísy. Přidejte sůl s kmínem a rukou promněte. Nechte chvilku odležet v chladu. Mezitím očistěte a nastrouhejte karotku. Z citrónu nastrouhejte 1/4 lžičky kůry a pak z něj vymačkejte šťávu. Smíchejte ji s cukrem, kůrou a olejem. Do odleželého zelí, které pustilo šťávu, přidejte nastrouhanou karotku a citrónovou zálivku. Promíchejte a servírujte.

Bulb Tip k receptu

Salát můžete ozdobit i jedlými kvítky, jako je například chrpa nebo sedmikráska. Nebojte se experimentovat a využívejte všeho jedlého, co vám příroda v létě nabízí.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

06. 11. 2012, Recept navštíven: 2958x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý šalát, ktorý robievam dost často

06. 03. 2016, 19:44

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný šalát

18. 03. 2016, 10:58

Přidat komentář

Facebook komentáře