Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Skopový kebab v pita kapse

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
166 kalorií 0.0g cukrů 16.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Skopové maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Oloupeme a utřeme česnek, který dáme s kari, olejem a trochou soli do misky a pořádně promícháme. Přidáme maso do misky a vše důkladně propracujeme. Zakryjeme misku fólií a necháme půl hodiny v ledničce odležet. Špejle dáme do misky s vodou a necháme je nasáknout, aby nezačaly na grilu hořet. Pokrájíme salát a dáme do misky, přisypeme mátu. Překrojíme okurku napůl a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme salát s jogurtem, mátou, okurkou, osolíme a opepříme. Nastavíme gril na střední výkon, osušíme nahrubo špejle a napícháme na ně kostky jehněčího. Takto vzniklé kebaby dáme na mřížku a vložíme na gril. Grilujeme 5 minut a pak maso obrátíme. Překrojíme pita chleby napůl a dáme je na dvě minuty prohřát ve vypnutém grilu. Špičkou nožem projedeme otvor každé polovině pity a otevřeme ji. Potom kapsy naplníme trochou salátové směsi. Nakonec skopové maso přidáme do všech kapes a ihned podáváme.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

03. 09. 2009, Recept navštíven: 4132x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

24. 10. 2016, 09:31

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
inšpirujuci recept, vyskúšam

27. 07. 2017, 21:22

Přidat komentář
Thumb
jen do pita cleba stačí vložit a ohnout, jak jsem přidala na fotce. zda se mi to jednoduší.

Verča 13. 09. 2009, 08:12

Facebook komentáře