Skopový kebab v pita kapse

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

166 kalorií
0.0g cukrů
16.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Skopové maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Oloupeme a utřeme česnek, který dáme s kari, olejem a trochou soli do misky a pořádně promícháme. Přidáme maso do misky a vše důkladně propracujeme. Zakryjeme misku fólií a necháme půl hodiny v ledničce odležet. Špejle dáme do misky s vodou a necháme je nasáknout, aby nezačaly na grilu hořet. Pokrájíme salát a dáme do misky, přisypeme mátu. Překrojíme okurku napůl a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme salát s jogurtem, mátou, okurkou, osolíme a opepříme. Nastavíme gril na střední výkon, osušíme nahrubo špejle a napícháme na ně kostky jehněčího. Takto vzniklé kebaby dáme na mřížku a vložíme na gril. Grilujeme 5 minut a pak maso obrátíme. Překrojíme pita chleby napůl a dáme je na dvě minuty prohřát ve vypnutém grilu. Špičkou nožem projedeme otvor každé polovině pity a otevřeme ji. Potom kapsy naplníme trochou salátové směsi. Nakonec skopové maso přidáme do všech kapes a ihned podáváme.

přidejte na:
Chybí obrázek

03. 09. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšam

24. 10. 2016, 09:31

Chybí obrázek
inšpirujuci recept, vyskúšam

27. 07. 2017, 21:22

Chybí obrázek
dobrý kebab

21. 06. 2018, 19:42

Přidat komentář
Chybí obrázek
jen do pita cleba stačí vložit a ohnout, jak jsem přidala na fotce. zda se mi to jednoduší.

Verča 13. 09. 2009, 08:12

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.