Smažená kuřecí stehna s kostí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme je a nožem podélně z každé strany 3 - 4x nařízneme. Stehna doře nasolíme z obou stran a necháme 10 minut odpočinout, aby sůl prostoupila do masa. Rozšleháme vejce se 2 lžícemi vody a trochou solí. Stehna obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci se solí a ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme směs slunečnicového oleje a sádla a stehna velmi zvolna usmažíme po obou stranách. Můžeme smažit i pouze na oleji. Smažíme velmi zvolna, aby se kuřecí maso prosmažilo až ke kosti. Usmažená stehna dáváme přímo na talíř, nebo uchováváme v kastrolu zakrytém pokličkou. Smažená kuřecí stehna s kostí podáváme s brambory, bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem.
JanaB14. 01. 2012