Smažené plněné kuřecí prso v housce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso rozložíme a z vnitřní strany naklepeme a osolíme. Na maso položíme plátky šunky na každou stranu a plátek tvrdého sýra. Rozkrojené naplněné prso složíme zpět, obalíme jej v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Po usmažení řízek omočíme opět v rozšlehaném vejci a poté obalíme v na kostičky nakrájené housce z předešlého dne a řízek dáme zpět do pánve dosmažit. Smažené plněné kuřecí prso v housce podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší, nebo s brambory a tatarskou omáčkou.
Tip k receptu
Nejprve usmažíme oba řízky a poté máčíme ve vejci a housce. Na mírně zchladlém řízku houska lépe drží. Řízek je poměrně dost vysoký, tak smažíme velmi pomalu.
JanaB16. 01. 2012