Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Smetanové marokánky od Jany

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 50min
Nutriční hodnoty
3350 kalorií 14.0g cukrů 218.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej máslem. Mandle a kandované ovoce nasekáme. Mouku prosejeme. Troubu předehřejeme na 160 °C. V hrnci přivedeme za občasného míchání k varu smetanu, cukr a med. Do vroucí směsi přidáme mandle s kandovaným ovocem. Základ chvíli povaříme, sejmeme z plotny. Vmícháme prosetou mouku a důkladně zpracujeme. Z těsta klademe pomocí lžíce na plech hromádky. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Upečené marokánky se smetanou necháme vychladnout a poté je přeléváme roztopenou čokoládou. Marokánky necháme ztuhnout a můžeme se do nich pustit.


Přidat na Pinterest
Romana Jakoubková

25. 09. 2009, Recept navštíven: 3117x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
také dělávám, ale přidávám třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

24. 03. 2016, 10:36

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
marokánky su u nás obľúbené

22. 01. 2017, 13:49

Přidat komentář
Hloušková
Jsou výborné vždy dělám dvě dávky a musím je schovávat.

Hloušková 27. 06. 2011, 12:45

Facebook komentáře