Smetanové marokánky od Jany
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
3350
kalorií
14.0g
cukrů
218.0g
tuků
69.0g
bílkovin
Příprava
Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej máslem. Mandle a kandované ovoce nasekáme. Mouku prosejeme. Troubu předehřejeme na 160 °C. V hrnci přivedeme za občasného míchání k varu smetanu, cukr a med. Do vroucí směsi přidáme mandle s kandovaným ovocem. Základ chvíli povaříme, sejmeme z plotny. Vmícháme prosetou mouku a důkladně zpracujeme. Z těsta klademe pomocí lžíce na plech hromádky. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Upečené marokánky se smetanou necháme vychladnout a poté je přeléváme roztopenou čokoládou. Marokánky necháme ztuhnout a můžeme se do nich pustit.
Romana Jakoubková25. 09. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.