Špenátová smetanová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
25min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
828
kalorií
1.0g
cukrů
53.0g
tuků
23.0g
bílkovin
Příprava
Špenát opereme, očistíme a drobně rozsekáme. Kořenovou zeleninu si nastrouháme. Z tuku a mouky připravíme mícháním světlou jíšku - rozpustíme si máslo a až začne pěnit, přidáme mouku a zamícháme. K jíšce vložíme nastrouhanou kořenovou zeleninu a připravený špenát a zalijeme vodou. Přidáme česnek utřený se solí a dobře povaříme, až je špenát měkký. Před koncem vaření vlijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem a smetanu, lehce zamícháme a už jen mírně prohřejeme.
Tip k receptu
Do polévky můžeme přidat na tuku osmažené kostičky housky či kousky slaniny nebo jako přílohu podáváme opečené kousky bílého pečiva potřené sýrem.
Martina Třetinová24. 04. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.