Strouhané řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Těsto: 500 g hladké mouky, 1 máslo (250 g), 150 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 prášek do pečiva, 5 lžic mléka, 2-3 lžíce kakaa
Náplň: 750 g tvarohu, 2 žloutky, 1 vanilinový cukr, 150 - 200 g cukru (dle chuti), 3 lžíce rozehřátého másla, mléko (tak 50 ml), aby bylo těsto řidší, sníh ze 4 bílků
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, pokud se nám zdá přiliž tuhé, můžeme přidat ještě trošku mléka. Těsto dáme uležet přes noc do ledničky. Druhý den si nachystáme náplň z tvarohu. Tvaroh smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, cukrem, máslem a přidáme mléko tak, aby byla náplň řidší. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný ze 4 bílků. Těsto si rozdělíme na dvě části. První půlku nastrouháme (na hrubším struhadle) na vymazaný a vysypaný plech tak, aby bylo celé dno zakryté. Na nastrouhané těsto vylijeme tvarohovou náplň, přes kterou postrouháme druhou polovinu těsta. Takto připravené strouhané řezy dáme péci při teplotě cca 160°C, přibližně na 45 minut
Tip k receptu
Řezy jsou lepší až druhý den, kdy se rozleží a zvláční.
misulinecka09. 03. 2012