
Sváteční ořechový krémeš
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme spolu s 250 g cukru na tuhý sneh. Do snehu pridáme mleté orechy spolu s kypriacim práškom a cesto rozdelíme na 2 plechy vyložené pečiacim papierom. Obe cestá pomaly upečieme a necháme vychladnúť. Opatrne ich preklopíme a papier odstránime.
Nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme mlieko a uvaríme do zhustnutia. Krém odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a vmiešame do krému. Krémom potrieme jeden plát, prikryjeme druhým a polejeme čokoládovou polevou pripravenou rozpustením čokolády so sladkou smotanou.
Tip k receptu
Na žĺtkový krém môžeme navrstviť vyšľahanú šľahačku.
uschi325. 03. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 29. 09. 2016, 15:22

katka16031 10. 11. 2016, 20:14

Svetlana 05. 01. 2017, 19:26

majka 02. 08. 2017, 19:46