Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Švestková nedělní bomba

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 15min , porce

3588 kalorií, 57.0g cukrů, 182.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do pekáčku dáme 4 lžíce másla a nahřejeme v troubě, až se máslo rozpustí,rovnoměrně posypeme hnědým cukrem. Na toto naskládáme na dílky nakrájené švestky pěkně v řadách, až je pokryté celé dno.
Těsto: Utřeme zbývající máslo s pískovým cukrem a citronovou kůrou, přidat postupně vejce, pak přidávat střídavě mouku a mléko. Toto hladké těsto stěrkou rozetřeme rovnoměrně a opatrně na švestky, tak abychom švestky neposunuli. Pečeme asi 50 minut.

katka16031

23. 11. 2009, Recept navštíven: 1877x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Švestková nedělní bomba

Švestková nedělní bomba

Do pekáčku dáme 4 lžíce másla a nahřejeme v troubě, až se máslo rozpustí,rovnoměrně posypeme hnědým cukrem....

Zobrazit všechny podobné recepty k Švestková nedělní bomba Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný koláč, možno použiť aj ine ovocie

30. 11. 2016, 19:42

Přidat komentář
Ajaja
No vida, na mrazáku mám pár úplně zbytečných švestiček, tak místo klasického koláče s drobenkou bych mohla zkusit toto.

Ajaja 11. 02. 2010, 21:15

Tatiana
Koláč je výborný!!! Všem doporučuji! V receptu v popisu ale není, kdy se tam přihazuje prášek do pečiva, tak jsem jej tam dala zároveň s prosátou moukou. Přikládám fotky!

Tatiana 09. 08. 2011, 07:49

Ajaja
Ano, je dobrý... Vpodstatě je to obrácený koláč, jen místo jablek či hrušek jsou švestky... A chutná :-)

Ajaja 20. 08. 2011, 06:54

Facebook komentáře